0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Dudaš ne ide na SP u dvorani

Objavljeno: 24.10.13 u 11:14
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najbolji srpski višebojac Mihail Dudaš u dogovoru sa svojim stručnim štabom odlučio je da ne učestvuje na predstojećem Svetskom prvenstvu u dvorani koje će se sledećeg proleća održati u Sopotu u Poljskoj.

Za mnoge iznenađujuću odluku, jer je Dudaš kao trećeplasirani sa prethodnog Evropskog prvenstva u dvorani mogao da konkuriše za medalju u sedmoboju i na svetskoj smotri, objasnio je njegov trener Feđa Kamasi.

„U sistemu našeg sporta odličje u višeboju u sali se ne prepoznaje, jer nije olimpijska disciplina. Još jedna medalja koja bi koristila samo za slikanje, potpuno nam je nepotrebna. Ništa ne bismo dobili u pogledu poboljšanja uslova za rad usmerenih ka mnogo većim događajima, od kojih su nam Olimpijske igre u Riju apsolutni prioritet. Pritom je u višeboju rizik od povrede uvek prisutan. Zato propuštamo u takmičarskom delu ovu zimu, a videćemo za sledeću ukoliko se uslovi promene“ – rekao je trener Kamasi.

Tako ćemo u martu u Poljskoj imati samo dva ozbiljna kandidata za medalje, a to su Ivana Španović u skoku u dalj i Asmir Kolašinac u bacanju kugle, pošto na dvoranskim takmičenjima ne postoji disciplina 400 metara sa preponama što znači da neće učestvovati ni Emir Bekrić.

hotsport.rs/zurnal.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter