0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Radovanović: Reprezentacija ima veliki potencijal

Objavljeno: 23.10.13 u 13:47
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Srpski fudbaler Ivan Radovanović ističe da je fudbalska reprezentacija Srbije u završnici kvalifikacija za Svetski šampionat pokazala kakav potencijal poseduje. Sjajni vezista koji od ove sezone nastupa za Kjevo kaže da će rezultati nacionalnog tima u narednom periodu ići isključivo uzlaznom linijom.

-Uvek sam govorio da ovoj ekipi samo treba vremena i da ćemo pokazati pravo lice i rezultate, jer se radi o veoma mladom timu. Nastupima u poslednje vreme smo mnogima u Srbiji uspeli da promenimo mišljenje o našem kvalitetu. Na poslednje tri utakmice smo pobedili, pre toga smo jednu igrali nerešeno što sigurno pokazuje napredak ove ekipe – kaže Radovanović.

Radovanović je na utakmici sa Japanom u 11. minutu zamenio kapitena Dejana Stankovića kome je to bio oproštaj od reprezentacije. Talentovani vezista je rekao da je ponosan na to što je upravo on ušao u igru umesto Stankovića.

-Bila mi je velika čast što sam ušao u igru umesto kapitena Stankovića u njegovoj poslednjoj utakmici za reprezentaciju. On je veliki čovek i veliki igrač i poseban je osećaj što sam bio deo tog velikog događaja – rekao je Radovanović.

Reprezentacija je pokazala veliki potencijal i Radovanović veruje da ovaj tim može i više.

-Žalimo za izgubljenim utakmicama u Zagrebu i Makedoniji jer mislim da su nas ti mečevi koštali mnogo. Siguran sam, da kada bismo sada ponovo igrali kvalifikacije sa istim ekipama, da bi bilo drugačije i svako bi morao ozbiljno da se pomuči da nas pobedi – smatra Radovanović.

Radovanović igra redovno u Kjevu ove godine i njegovi nastupi su visokog kvaliteta, ali ekipa ne ostvaruje dobre rezultate.

-Najbitnije mi je da igram i da imam kontinuitet, što do sada baš i nije bio slučaj u prethodnim klubovima za koje sam nastupao. Ali postojalo je mnogo razloga. Rano sam došao u Italiju i ovde sam prošao sve ono što je trebalo da prođem kod svoje kuće u Partizanu. Način života je drugačiji, drugačija je fizička priprema, ali nisam odustajao. Uvek sam išao da tražim sreću, nikada je nisam čekao – rekao je Radovanović.

Kjevo je pretposlednji u Seriji A sa samo četiri osvojena boda i trenutno je u nizu od četiri uzastopna poraza, ali Radovanović veruje da situacija može da se promeni.

-Imamo dobru ekipu i igramo dobro, trenutno je takva situacija. Serija A je ove godine izuzetno teška, mnogo ekipa će se boriti za opstanak. Siguran sam da ćemo izaći na pravi put – uveren je Radovanović.

Priliku da napravi skok na tabeli, Kjevo će imati u nedelju protiv Fiorentine koja dolazi na stadion “Mark Antonio Bentegodi” u Veroni.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter