0
Evroliga

Zvezda lepo profitirala od meča sa Lokomotivom

Objavljeno: 22.10.13 u 14:15

covic-radonjic

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da je klub ostvario zaradu iz prve utakmice u Evroligi i pozvao je navijače na razumevanje i strpljenje ove sezone.

„Ukupni prihodi iz Arene su 13,9 miliona dinara, a ukupan rashod je 50.000 evra. Prodato je 18.000 ulaznica, a kada se uključe sponzorske ulaznice to je više od 19.000. U evropskim klubovima, a tu ne računam ruske, prihod od ulaznica je 40 do 60 odsto zarade. Mi smo još daleko od toga, ali ovo je tek naša prva sezona u Evroligi“ – rekao je Čović.

Košarkaši Zvezde su prošlog četvrtka u Beogradskoj areni igrali protiv Lokomotive iz Kubanja, utakmicu prvog kola Grupe D u Evroligi. Ruski tim je tada pobedio sa 87:84. Čović je kazao da je vrlo zadovoljan tom utakmicom i zahvalio je novinarima na izveštavanju i praćenju tog meča.

„Ja sam vrlo, vrlo zadovoljn utakmicom, hvala vama (medijima) na izveštavanju i tome kako pratite Crvenu zvezdu, a našim navijačima što su poštovali dogovor. U Areni nije bilo nikakvog oštećenja i poslali smo izvanrednu sliku u Evropu i Evroligu. Malo klubova u Evropi ima takav navijački potencijal kao Beograd, a tu mislim i na Zvezdu i na Partizan“ – rekao je Čović, koji se novinarima obratio posle Dejana Radonjića koji je najavio utakmicu protiv Makabija.

Zvezda u četvrtak od 20.05 igra protiv prvaka Izraela u Tel Avivu, a Čović je od navijača zatražio strpljenje ove sezone.

hotsport.rs/beta.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter