FOTO: STARSPORT
in , ,

Vučić: Nema velikog interesovanja za kupovinu Zvezde i Partizana

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić još jednom je gostujući na RTS-u ponovio da država ima jasnu nameru da privatizuje dva naša najveća fudbalska kluba – Crvenu zvezdu i Partizan, pre svega jer u budžetu nema novca koji bi se tek tako trošio na hirove rukovodstava crveno i crno-belih koji već godinama posluju sa ogromnim gubicima koji su dostigli desetine miliona evra.

„Ako neko misli da klubovi naslonjeni na državu mogu da funkcionišu, vara se. Ne može država mimo onoga što daje svake godine da sa dodatnih 10–15 miliona evra pomaže Zvezdu i Partizan da bi igrali Ligu šampiona. U Srbiji nas ima milion ili dva koji volimo fudbal, ali ona ima sedam miliona stanovnika i mnoge to uopšte ne zanima, pogotovo žene“ – rekao je Vučić, a prenosi Žurnal.

Međutim, prema njegovim rečima ne postoji veliko interesovanje kupaca za Zvezdu i Partizan, pre svega zbog ogromnih dugova koje imaju ti klubovi.

„Ako me pitate da li ima mnogo interesenata – moj odgovor je da nema. Pa, Zvezda je dužna 50 miliona evra, Partizan 30, 35… 25 miliona, ne znam ni sam, a ne smem da nagađam da me ne bi kritikovali“ – kazao je Vučić demantovavši tako pisanje pojedinih medija prema kojima se ruski tajkuni praktično otimaju za „večite“ rivale.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Tipsarević odustao od turnira u Parizu

Zvezda ponovo pušta u prodaju sezonske karte