0
Ostali sportovi

Rezultati Jamajčana pod velikim znakom pitanja, bez Bolta u Riju?

Objavljeno: 22.10.13 u 15:08

Bolt i Blejk

Međunarodna Antidoping organizacija (WADA) zapretila je svooj jamajčanskoj „filijali“ (JADCO) suspenzijom zbog neadekvatnog obavljanja zadatog posla što bi moglo da dovede do toga da atletičari iz ove zemlje ne učestvuju na sledećim Olimpijskim igrama koje će 2016. godine biti održane u rio de Žaneiru.

Nakon što je otkriveno da se pet atletičara iz ove karipske države dopinguje, među kojima su i šampioni poput Asafe Pauela i Šeron Simpson, WADA je zatražila od Jamajčana istragu, ali je stigao potpuno neočekivani odgovor od strane JADCO da „istraga ne može da bude sprovedena do sledeće godine“.

„Za nas je ovakav stav Jamajčana neprihvatljiv i nećemo to mirno da gledamo. I oni kao i svi ostali moraju da poštuju međunarodne standarde“ – rekao je predsednik WADA Džon Feri.

Zanimljivo je da je tokom pet meseci uoči Olimpijskih igara u Londonu JADCO sproveo samo jedan doping test zbog čega je direktorka Rene Širli gotovo bila primorana da u februaru ove godine podnese ostavku.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter