0
Evrokupovi

Miroljubivo u Milanu, Dortmund slavio u Londonu, Čelsi siguran (VIDEO)

Objavljeno: 22.10.13 u 22:42

liga sampiona

Večeras su odigrani mečevi trećeg kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H, a u derbiju između Milana i Barselone nije bilo pobednika – 1:1. U drugom derbiju u Londonu, Borusija Dortmund savladala je Arsenal – 1:2.

Grupa H: Remi u Milanu, Seltik iznenadio Ajaks

Milan – Barselona 1:1

Milan je odlično otvorio utakmicu i poveo već u devetom minutu kada je Kaka maestralno proigrao Robinja, kom nije bilo teško da savlada Valdesa za 1:0. Ipak, u 24. minutu Mesi je na asistenciju Inijeste izdržao duel sa igračem na leđima i pogodio prvi ugao za 1:1.

 

Seltik – Ajaks 2:1

Seltik je još jednom pokazao da će i ove sezone biti još kako neugodan protivnik svim evropskim ekipama, pošto je večeras na svom stadionu savladao Ajaks sa 2:0. Strelci za Seltik bili su Forest u 43. i Kajal u 54. minutu. Počasni pogodak za Ajaks postigao je Šone u nadoknadi vremena.

Grupa G: Atletikov bečki marš, Zenit srušio Porto u finišu

Austrija – Atletiko 0:3

Atletiko Madrid je očekivano pobedio Austriju u Beču, a junak utakmice bio je dvostruki strelac Dijego Kosta. Ipak, mrežu domaćih najpre je načeo Raul Garsija u osmom minutu na asistenciju Felipea. U 20. Kosta je pretrčao pola terena i pogodio za 2:0, da bi u 54. povisio na 3:0.

Porto – Zenit 0:1

Domaći su već u osmom minutu ostali bez isključenog Herere, ali su i sa igračem manje uspeli da sačuvaju svoj gol sve do 86. minuta kada je Hulk odlično pronašao Keržakova, a ovaj glavom doneo Rusima tri boda.

Grupa F: Dortmund slavio u Londonu, Napoli siguran

Arsenal – Borusija Dortmund 1:3 (1:1)

Meč u Londonu između Arsenala i Borusije bolje su otvorili gosti koji su u 16. minutu poveli pogotkom Miktarijana. Ipak, Arsenal se nalazi u sjajnom ritmu i bilo je teško očekivati da će mreža gostiju ostati netaknuta. U 41. minutu nakon centaršuta Sanje sa desne strane Olivije Žiru se najbolje snašao i izjednačio na 1:1.

Ipak, desetak minuta pre kraja, Levandovski je pogodio mrežu za veliku pobedu ‘milionera’. Golove pogledajte OVDE.

Marsej – Napoli 1:2

Gosti su do važne pobede došli golovima Kaljehona u 42. minutu na asistenciju Iguaina, da bi u 67. rezervista Zapata povisio na nedostižnih 2:0. U finišu utakmice, Ajev je uspeo da smanji rezultat na 1:2.

Grupa E: Tores konačno proradio, remi u Bukureštu

Fernando Tores doveo Čelsi u vođstvo protiv Šalkea. Nakon kornera sa leve strane, Ivanović je skrenuo loptu, a Tores na drugoj stativi nije imao težak posao. Ekipa Žozea Murinja je ranim golom umirila domaće navijače i bez većih problema je uspevala da održava vođstvo.

U 69. minutu Tores je ponovo pogodio i praktično odlučio pobednika, a asistent je ovoga puta bio Brazilac Oskar. U finišu utakmice, Azar je postavio konačnih 0:3.

Steaua – Bazel 1:1

Gosti su poveli preko Dijaza u 48. minutu, a konačnih 1:1 postavio je Tatu dva minuta pre kraja za podelu bodova.

Grupa E: 

Steaua – Bazel 1:1
Tatu 88 – Dijaz 48 
Šalke – Čelsi 0:3
Tores 5, Tores 64, Azar 88

Tabela: Šalke 6, Čelsi 6, Bazel 4, Steaua 1.

Grupa F: 

Arsenal – Borusija Dortmund 1:2
Žiru 41 – Miktarijan 16, Levandovski 82
Olimpik Marselj – Napoli 1:2
Ajev 86 – Kaljehon 42, Zapata 67 

Tabela: Arsenal 6, Borusija 6, Napoli 6, Marselj 0.

Grupa G: 

Porto – Zenit 0:1
Keržakov 86

Austrija Beč – Atletiko Madrid 0:3
Garsija 8, Košta 20, 54 

Tabela: Atletiko 9, Zenit 4, Porto 3, Austrija 1.

Grupa H: 

Seltik – Ajaks 2:1
Forest 43p, Kajal – Šone 94
Milan – Barselona 1:1
Robinjo 9 – Mesi 24

Tabela: Barselona 7, Milan 5, Seltik 3, Ajaks 1.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter