0
Fudbal

Baraž za SP: Srećni Hrvati, obračun Ibre i Ronalda

Objavljeno: 21.10.13 u 14:47

20120602-1-650x291

U sedištu FIFA u Cirihu izvučeni su parovi za evropski baraž za plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, a Hrvatska je za protivnika dobila Island, Ukrajina se sastaje sa Francuskom, komšije Rumuni igraju protiv Grka, a Portugal će na megdan Švedskoj.

Domaćini u prvom mečevima biće Portugal, Ukrajina, Island i Grčka. Žreb za grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Brazilu održaće se 6. decembra.

Plasman na Mundijal iz Evrope već su izborili Belgija, Italija, Nemačka, Holandija, Švajcarska, Rusija, Engleska, debitant Bosna i Hercegovina, te branilac titule Španija.

Na Mundijalu će pored domaćina Brazila iz Južne Amerike učestvovati Argentina, Čile i Kolumbija, iz KONKAKAF zone tu su Sjedinjene Države, Kostarika, Ekvador i Honduras, dok iz Azije i Okeanije na prvenstvo idu Australija, Iran, Japan i Južna Koreja.

Za dva mesta će se kroz baraž boriti Urugvaj i Jordan, kao i Meksiko i Novi Zeland, a termini ovih dvomeča su 13. i 20. novembar.

Mečevi se igraju 15. i 19. novembra.

Parovi baraža za SP u Brazilu:
Portugal – Švedska
Ukrajina – Francuska
Grčka – Rumunija
Island – Hrvatska

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter