0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan tri od tri u Pioniru (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.10.13 u 22:32
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana zabeležili su i treći trijumf pred svojim navijačima, kojih se večeras u Pioniru okupilo 5.500, pošto su u meču 4. kola savladali goste iz Zadra sa 80:65 (22:18, 27:14, 14:14, 17:19).

Gosti iz Dalmacije su samo u prvoj četvrtini uspevali koliko toliko da drže priključak, ali kada su crno-beli prebacili u veću brzinu u drugom periodu već tada je bilo jasno da se pitanje pobednika neće postavljati. Baš kao i u utakmicama protiv Igokee i Mega Vizure partizan je nakon odličnog prvog poluvremena u drugom samo kontrolisao situaciju da bi posle +25 u sredinom treće deonice gotovo potpuno ukočili i dozvolili rivalu da smanji zaostatak.

Kao i na prethodnim utakmicama u Beogradu i večeras je briljirao Tajrens Kinzi koji je uz 15 poena imao pet ukradenih lopti i četiri asistencije, a uz njega dvocifreni su bili Lovernj sa 16, Milosavljević sa 13, Bogdanović sa 11 i Gagić sa 10 poena. Kod gostiju su Car i Ivanovi sa po 16 pogodaka bili najbolji u napadu.

Tok meča:

4/4: Ispostavilo se da je povreda Bogdanovića zaista bila lakše prirode odnosno da i ne postoji pošto se reprezentativac Srbije vratio na teren početkom četvrtog perioda, a priliku je dobio i Nemanja Bezbradica. Povukao je Vujošević „ručnu“ te Partizan rutinski privodi utakmicu kraju. U poslednjim minutima Vujošević pruža priliku i Andriću i Aranitoviću.

3/4:  Gde su stali u drugoj crno-beli su nastavili u trećoj četvrtini pa su već nakon dva minuta igre došli i do više od 20 poena prednosti (53:32). Ono pto nije dobra vest za navijače partizana da se Bogdanović u 25. minutu požalio na povredu zgloba, međutim čini se da nije ništa ozbiljno. kinzi je jednostavno neprelazan u odbrani o čemu najbolje govori podatak da je već skupio pet ukradenih lopti nakon kojih otvara kontre za atraktivna zakucavanja. Na kraju trećeg perioda Zadrani su uspeli da koliko toliko smanje zaostatak i čak da ne izgube ovu četvrtinu.

Nakon prvih 20 minuta najefikasniji u redovima Partizana su Kinzi sa 11 i Lovernj sa 10 poena, a vrlo dobri u ofanzivi su i Bogdan Bogdanović sa devet i Dragan Milosavljević sa sedam poena. Na drugoj strani Ivanov je bio najbolji kod Zadra sa sedam poena. S obzirom na razvoj situacije teško je poverovati da hrvatski tim može da napravi neki ozbiljniji preokret, ali crno-beli ipak moraju da budu oprezni pošto su i u duelima sa Igokeom i Mega Vizurom blistali u prvom poluvremenu, da bi ih protivnik nadigrao u drugom.

2/4 – Trojkom Bogdana Bogdanovića uz pogođeno dodatno slobodno bacanje Partizan u 14. minutu dolazi do prve osetnije prednosti (30:22). Na isteku 16. minuta za tri poena pogodio je prvo Žofri Lovernj, a potom i Bogdan Bogdanović svoju drugu za velikih +12 za crno-bele i već sada je lako naslutiti ko će pobediti u ovom meču. Nakon dobre odbrane usledila su još dva poena u anrednom napadu, a moglo je da bude i tri da je Musli pogodio dodatno bacanje, pa je serija zadržana na 8:0, Kinzi ju je uvećao na 10:0 za 44:28, da bi je Musli okončao autokošem posle jednog odbitka.

1/4: Iznenađujuće dobro držala se ekipa Zadra u prvom periodu meča u Pinoiru u kojem se skupilo oko 4.000 gledalaca. Milosavljević, Kinzi i Lovernj prednjače kada je ofanzivni deo igre u pitanju, dok na drugoj strani Hrvati uglavnom pokušavaju šutem sa distance pošto crno-beli prilično dobro zatvaraju reket.

Posle prve dve utakmice i dva ubedljiva trijumfa u duelima sa Igokeom i Mega Vizurom učinilo se da će Partizan biti jedan od glavnih favorita za prvo mesto u ligaškom delu ABA lige, ali onda je usledio hladan tuš u Novom Mestu gde je nejaka Krka uspela prva da uzme „skalp“ crno-belima.

Ekipa Duška Vujoševića večeras će odmeriti snage sa Zadrom koji je u prve tri runde ostvario samo jedan trijumf i ne odaje utisak da bi mogao da uradi nešto više opd onoga što je bio slučaj i prošle sezone kada se sa Splitom do poslednjeg kola borio za opstanak.

Međutim, trener Partizana je upozorio da je njegov tim umoran od puta u Barselonu, gde su crno-beli časno poraženi od domaćeg tima u meču 1. kola Evrolige, i da Zadar uopšte nije naivan tim kojeg će njegovi izabranici tako lako uspeti da savladaju.

hotsport.rs

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter