0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Dženkins doneo pobedu Zvezdi, Marjanovićevih 15+15

Objavljeno: 20.10.13 u 18:41
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde uprkos veoma lošoj igri u Ljubljani uspela je da savlada Olimpiju u meču 4. kola Jadranske lige i tako dođe do treće pobede u ovom takmičenju, a domaćina ostavi bez trijumfa u novoj sezoni.

Meč viner je bio Čarls Dženkins koji je svih devet svojih poena postigao u poslednjoj deonici, od kojih i onaj odlučujući na pet sekundi pre kraja meča, a pored njega u ključnim momentima odličan  je bio i Blejk Šilb. Njih dvojica su tako u potpunosti anulirali očajno veče Demarkusa Nelsona koji je šutirao iz igre 2/9.

Svakako bi trebalo istaći i fenomenalnu partiju Bobana Marjanovića koji je imao 15 poena i 15 skokova za ukupno 30 indeksnih poena, a pored njeha jedini dvocifreni bili su Šilb sa 16 i Blažič sa 10 poena. Na drugoj strani Gailijus je postigao 20, Stivenson 14, a Joksimović 13 poena.

Tok meča:

4/4: Nakon vođstva Olimpije od 59:55 na tri minuta pre kraja utakmice usledila je serija Zvezde od 5:0 što je na 1:49 do kraja donelo prvo vođstvo crveno-belima još od prve četvrtine. U poslednjoj deonici probudio se i Dženkins koji je ubacio sedam poena, dok je Marjanović neprelazna prepreka pod košem Crvene zvezde. Ipak u poslednji minut se ušlo sa poenom predosti za Olimpiju (61:60) pošto je Nebojša Joksimović posle lošeg faula Nelsona nad njim ubacio oba slobodna bacanja. Nelson je bio glavni akter i u naredne dve napadačke akcije Zvezde, prvo je izblokiran, a potom je izgubio loptu. Međutim, Olimpija to nije umela da iskoristi, pa je na pet sekundi pre kraja Dženkins postigao odlučujuće poene. Imala je priliku domaća ekipa da uskrati slavlje Beograđanima, ali je Augustus u poslednjoj sekundi promašio otvoren šut.

3/4: Nikako Beograđani ne uspevaju da se maksimalno približe Ljubljančanima i preuzmo vođstvo u svoje ruke. Odličnu rolu u trećem periodu odigrao je reprezentativac Slovenije Nebojša Joksimović, dok crveno-bele u igri drži Boban Marjanović skokovima u napadu i zakucavanjima (11p, 11sk). Spoljna linija Crvene zvezde danas igra izuzetno slabo o čemu najbolje govori podatak da Čarls Dženkins još uvek nema poene na svom kontu, dok je Demarkus Nelson na samo pet poena.

2/4: Katastrofalna igra Crvene zvezde nastavljena je i u drugom periodu koji je takođe priprao Olimpiji u čijim redovima briljira Litvanac Gailijus sa 15 poena i Amerikanac Stivison koji je uz osam poena upisao i šest skokova i prava je enigme za Zvezdine centre. Zanimljivo je da je Crvena zvezda u prvom poluvremenu samo šest puta šutnula za tri poena, a što je još poraznije postigla je samo jednu „tricu“ i to preko Blejka Šilba koji je uz Jaku Blažiča sa sedam poena za sada najefikaniji u beogradskom timu.

1/4: Serijom 7:0 u završnici prve četvrtine domaći tim je uspeo da na prvi odmor ode sa prednošću od 12:9. Dobra odbrana crveno-belih u većem delu prvog perioda nije na pravi način naplaćena u napadu pošto su izabranici Dejana Radonjića bili prilično smušeni u ofanzivi. Nije bilo izrađenih akcija u pozcionom napadu već se sve svodilo na kontre i polukontre u čemu je prednjačio, sa špromenljivim uspehom, Jaka Blažič.

Nakon neuspešne evroligaške premijere košarkaše Crvene zvezde očekuje duel 4. kola Jadranske lige u kojem gostuje ljubljanskoj Olimpiji u dvorani Stožice.

Iako je Olimpija trenutno jedini tim u ovom takmičenju koji još uvek ne zna za trijumf to nikako ne znači da će crveno-beli imati lak zadatak što su Ljubljančani i dokazali trijumfom u 1. kolu Evrokupa protiv Varezea. Sa druge strane ekipa Dejana Radonjića je u prva tri kola zabeležila jedan poraz i dve ubedljive pobede (protiv Igokee i Radničkog) i od nje se očekuje da u svakoj utakmici u regionalnoj ligi ide na trijumf bez obzira na ime protivnika.

Što se tiče kadrovske situacije u Crvenoj zvezdi jedini koji nije u potpunosti spreman je Raško Katić što se videlo i u duelu protiv Lokomotive Kubanj, dok će Olimpija u svom timu imati jednog debitanta pošto je pre samo dva dana ugovor sa klubom potpisao iskusni Jakov Vladović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter