0
Evropske lige

Najveći bugarski derbi doneo haos na ulicama Sofije

Objavljeno: 19.10.13 u 23:28

Huligani

Dvojica policajaca povređena su danas u Sofiji, a 70 osoba je uhapšeno u velikim navijačkim neredima pre, za vreme i posle derbi utakmice gradskih rivala Levskog i CSKA. 

Bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je talas nasilja krenuo iz tri sofijska predgrađa, gde su navijačke grupe izazvale incidente protestujući zbog sve većeg broja imigranata, što je navelo policiju da pojača mere bezbednosti.

Osmorica fudbalskih navijača uhapšeno je prilikom pokušaja da pred utakmicu isprovocira četvoricu afričkih imigranata ispred džamije u Sofiji, naveo je bugarski MUP.

Još 62 osobe uhapšene su za vreme i posle utakmice, jer su nosili noževe i druge predmete zabranjene za unošenje na stadion.

Veliki derbi bugarskog fudbala pripao je ekipi CSKA (3:0), koji je preuzeo drugo mesto na tabeli nacionalnog prvenstva sa dva boda zaostatka za vodećim Ludogorecom, dok je Levski ostao šestoplasirani.

hotsport.rs/Tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter