0
Ostali sportovi

Skupština VSS izabrala Upravni odbor i Stručni savet

Objavljeno: 18.10.13 u 09:20

vaterpolo

Na sednici Skupštine Vaterpolo saveza Srbije, održanoj u četvrtak, izabrani su Upravni odbor i Stručni savet.

Predsednik Zoran Babić je predložio pet članova, a zatim je preostalih pet predložio Igor Milojević iz Crvene zvezde. Takav objedinjeni predlog je prihvaćen jednoglasno a bez podrške je ostao predlog Zemuna za Đorđa Đorđevića i Predraga Pantelića.

U Upravnom odboru su pored predsednika Zorana Babića: Aleksandar Vulin (1972, ministar bez portfelja,), Nikola Petrović ( 1974, Elektromreže Srbije), Zoran Milić (1964, izvršni direktor u Lasti), prof dr Ilija Samardžić (1948, direktor Beogradskje poslovne škole), Zoran Bašanović (1961,vlasnik Skaj plus TV, savetnik potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića za privredu), Miloš Tomić (1971, direktor Uprave carina), Branislav Malović ( 1975, savetnik generalnog direktora JAT ervejz), dr  Mihailo Jovanović (1972, direktor direkcije za IT PTT Srbija),dr Dejan Stanojević (1962, specijalista medicine sporta direktor Specijalne bolnice Merkur Vrnjačka banja) i Goran Bojović (1970,  izvršni direktor boje i lakova Zvezda Helios).

Zatim se prešlo na izbor predsednika Stručnog saveta. Postojala su dva predloga, Zemun za Igora Milanovića i Dubočica za Anta Vasovića. Milanović je pismenim putem pre početka sednice pismenim putem obavetio predsednika Skupštine Cvjetićanina da odustaje od kandidature.

Posle obrazloženja kandidature Anta Vasovića glasanjem je uz tri uzdržana glasa izabran za predsednika. Pored njega u Stručnom savetu kojeg je Skupština usvojila sa dva glasa protiv i jednim uzdržanim su: Jugoslav Vasović (Radnički), Viktor Jelenić (Crvena zvezda), Miodrag Perišić (Beograd) i Mirko Bradajić (Partizan).

Najavljeno je da će biti predloženo proširenje oba tela a ta promena Statuta bi bila usvojena na sledećoj sednici. Predsednik Zoran Babić je najavio i formiranje Predsedničkog saveta u koji bi ušli bivši predsednici i poznati vaterpolo radnici.

„Drago mi je da je prihvaćen ovakav sastav jer su tu ljudi koji nemaju želju za promocijom već ih vodi iskrena ideja da pomognu trofejnom sportu. Probleme finansiranja rešavamo polako ali je važnije i da pobedimo sopstvene sujete. Raduje me da je bilo još kandidata za Upravni odbor i 20 mesta bi bilo malo. Zato ćemo raditi na proširenju. Zadovoljan sam i što je sednica protekla u mirnom tonu sa korektno iznetim mišljenjima i mislim da smo na dobrom putu“ – rekao je Zoran Babić.

Anto Vasović proslavljeni reprezentativac, svojevremeno i trener Bečeja se vratio u vaterpolo posle duže pauze:

„Čeka nas veliki rad. Velika je odgovornost za ovaj sastav. Očekujem pomoć dobronamernih ljudi. Prioritet je da odrednica vaterpolo nacionalni sport i zaživi. Mi smo u prošlosti  imali velika dostignuća, perjanica smo srpskog sporta. Obaveza je da to budemo i dalje.Imali smo period narušenih odnosa i sada to moramo da pomirimo, da ne stavljamo lični interes ispred opšteg. Verujem da ću u tome uspeti koristeći i asove starije generacije. Spreman sam da radim punom parom , imam poverenje u ovaj tim.“

hotsport.rs/vss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter