0
Auto Moto

Borković: Moj cilj je da vozim WTCC (FOTO)

Objavljeno: 18.10.13 u 18:20

ROBY4182

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković najavio je danas na stazi NAVAK u Subotištu planove za narednu godinu.

„Moj cilj je da postanem prvi srpski vozač koji će voziti svetski šampionat turing automobila (WTCC) i zbog toga nam je neophodno da što pre pokrijemo potreban budžet, kako bih se uključio već naredne sezone. Takođe, moj plan je da paralelno nastavim da vozim i evropski šampionat ETCC u kojem sam ovu debitantsku sezonu završio na trećem mestu. Veoma je izazovno, ali i stresno kada znate da imate kvalitet za svetske trke i uspehe, ali da će vas možda u tome omesti nedostatak novca. Iskreno se nadam da ćemo uspeti da animiramo privrednike i nove sponzore i da ćemo sakupiti novac koji nam nedostaje da bi sledeće godine ostvarili planove“, izjavio je Borković.

Dušan Borković je prvi put predstavio javnosti ceo tim koji je sa njim već dugi niz godina. U ekipi su pored trojice Španaca koji rade kao glavni inženjer, glavni i pomoćni mehaničar, još i inženjer Miroslav Rastović iz Hrvatske, Vladimir Jovanović mehaničar zadužen za gume, Strahinja Borković zadužen za opštu logistiku i gorivo i Goran Živanović, koji takođe radi na logistici i pripremi obroka.

Događaju su prisustvovali brojni gosti i predstavnici medija. Oni su imali priliku da se provozaju sa Borkovićem u automobilu, ali i da na simulatoru trke pokažu svoje umeće u vožnji automobila identičnoj kao na trkama. Posle druženja u opuštenoj i veseloj atmoferi gosti, ali i Dušan bili su puni utisaka.

„Hvala svima koji su na početku sezone verovali da mogu da je završim sa titulom. Hvala medijima koji su pratili moj rad i rezultate. Moja poruka da za brzu vožnju služe trke, a ne ulice, može biti naša zajednička misija za podizanje odgovornosti vozača, kako bismo smanjili rizike prebrze vožnje i saobraćajnih nesreća, kojih nažalost, ima previše“, zaključio je Borković na kraju.

Kalendar WTCC i ETCC još uvek nije definitivno usvojen, ali se očekuje da se prva trka vozi 6. aprila u Maroku ili Francuskoj.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter