0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Srbi osvajaju Balkan

Objavljeno: 16.10.13 u 10:08
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Za razliku od nekoliko prethodnih sezona, Srbija ove sezone nema predstavnika u Balkanskoj ligi. Razlog je učešće ekipe iz Peći, zbog čega naši klubovi ne žele da igraju ovo regionalno takmičenje. Zato ćemo svi navijati za rumunsku Krajovu, čiji dres nose bivši kapiten Crvene zvezde Mirko Kovač, iskusni plejmejker Rade Džambić i pouzdani bek Nemanja Marić, dok na klupi sedi naš trener Anđelko Mandić.

Krajova u četvrtak od 19.00 časova na premijeri dočekuje bugarski Levski, a Mirko Kovač kaže da bi ova sezona mogla da bude prilično zanimljiva.

„Predstojeća sezona u Balkanskoj ligi će biti izuzetno kvalitetna i neizvesna, kako zbog vrlo dobrih i iskusnih igrača, tako i zbog formata takmičenja, jer se igra 16 kola pre Fajnal fora. Prva utakmica u svakom takmičenju zna da bude neugodna. Dolazi nam Levski koji je vrlo kvalitetna ekipa, radi se o kombinaciji bugarskih i američkih igrača. Siguran sam da ćemo pred našim navijačima odigrati maksimalno odgovorno i  požrtvovano, a tada ni pobeda neće izostati“ – siguran je Kovač.

I organizator igre Krajove Rade Džambić očekuje trijumf na otvaranju Balkanske lige.

„Mislim da smo bolji tim od Levskog, zbog duže klupe. Igramo pred 5.000 naših navijača. Bugari su iskusna ekipa, imaju i Amerikance koji su igrali u NBA dugi niz godina. Balkanska liga je tokom prethodnih godina pokazala da domaći timovi imaju veliku prednost, pa se nadamo da će i u našem slučaju biti tako“ – optimist je Džambić.

Bek rumunskog kluba Nemanja Marić ističe da je vrlo uzbuđen zbog početka regionalnog takmičenja.

„Meč protiv Levskog je prvi u sezoni, igramo kod kuće, što nije zanemarljivo i svi smo silno motivisani da pobedimo. Balkanska liga je za mene prvo međunarodno prvenstvo. U Rumuniji igram već sedmu sezonu i ovde dobro poznajem sve ekipe, a u BBL će biti sve novo, dvorane, igrači. Naravno, za nas će biti interesantno i što ćemo u sastavu imati svih osam stranaca, jer je u rumunskoj ligi dozvoljeno samo šest stranih igrača“ – zaključuje Marić.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter