0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Srbija ‘petardirala’ Makedoniju! (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 15.10.13 u 22:15
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Srbije pobedom su se oprostili od kvalifikacija za SP 2014, pošto su večeras u Jagodini demolirali ekipu Makedonije rezultatom 5:1 (3:0).

“Orlovi“ su poveli autogolom Ristovskog u 15. minutu, a potom su redom pogađali Basta u 19, Kolarov u 38. sa bele tačke, Tadić u 54. i Stefan Šćepović u 72. minutu. Ipak, epitet igrača utakmice definitivno je pripao Dušanu Basti koji je pored gola zabeležio i tri asistencije. Utešni pogodak za Makedoniju postigao je Jakovič u 83. minutu.

Srbija posle 10. kola ostala je na trećoj poziciji sa 14 bodova, dok su Makedonci na začelju grupe A sa sedam bodova.

Sastavi timova:

Srbija – Stojković, Rukavina (Trajković 84), Kolarov, Ivanović, Nastasić, Milivojević (Petrović 76), Basta, Matić, Tošić, Tadić, Đorđević (Šćepović 62)

Makedonija – Pačovski, Ristovski, Alioski, Noveski, Gručarov, Demiri, Stjepanović, Ranđelović, Ivanovski, Kostovski, Ibraimi

Iz minuta u minut:

90′ Kraj,. Imao je za kraj šansu i Nemanja Matić, ali promene rezultata nije bilo.

83′ GOOL! Jakovič postigao utešni gol za Makedoniju posle sjajnog solo prodora, poslao je loptu pored Stojkovića za 5:1.

72′ GOOOOOL! Stefan Šćepović za 5:0! I još jednom je asistent bio čudesni Basta, ovog puta je sa desnog krila pogodio ‘u trepavicu’ Šćepovića, a ovaj glavom savladao nemoćnog Pačevskog.

62′ Selektor Mihajlović izvšrio je prvu izmenu, u igru je umesto Đorđevića ušao Šćepović. Na drugoj strani, Makedonci su imali priliku nakon greške Stojkovića, ali je naš golman na vreme ispravio svoju slabu reakciju.

54′ GOOOL! Dušan Tadić! Ponovo je najzaslužniji bio Basta, koji je pronašao Tadića na penalu, a ovaj precniznim udarcem pogodio prvi ugao za ogromnih 4:0!

45‘ Završeno je prvo poluvreme, a srpski fudbaleri zasluženo vode ubedljivim rezultatom.

38′ GOOOOL! 3:0, KOLAROOOV! Levi bek je pogodio sa bele tačke, prethodno je u šesnaestercu oboren kapiten Ivanović, a sudija opravdano pokazao na belu tačku.

37′ Ponovo je Basta u centru pažnje, ovog puta je šutirao sa preko 20 metara, a lopta je na putu do gola zakačila jednog igrača i završila u korneru.

33′  Tempo utakmice je opao, ali srpski fudbaleri kontrolišu igru i drže loptu na protivničkoj polovini. Ponovo se u šansi našao Basta, ali je ispred njega intervenisao jedan gostujući defanzivac.

23′ Matić proigrava Kolarova koji sa leve strane snažno šutira, ali Pačovski ovog puta brani. Naša ekipa u potpunosti dominira na terenu.

19′ GOOOOL! Dušan Basta za 2:0! Kolarov je snažno centrirao sa levog boka, a Basta se našao na pravom mestu na drugoj stativi i lako pogodio prazan gol.

15′ GOOOOOOL! Autogol Ristovskog za 1:0! Tošić je sjajno prošao i proigrao za Bastu, koji je oštro centrirao, a loptu u sopstvenu mrežu sproveo Ristovski. 

11′ Posle kornera u novoj odličnoj prilici našao se Nastasić, ali je sa pet metara šutirao pored gola.

10‘ Prvu stopostotnu šansu na utakmici propustio je Dušan Tadić, čiji je udarac sa pet metara zaustavio Pačovski.

5′ Prvu ozbiljniju šansu na utakmici imao je Filip Đorđević, ali je u poslednjem trenutku ispred njega lopta odbijena u korner.

 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter