0
Domaći fudbal

Butorović: Dosta polemike o ‘štetnim’ ugovorima!

Objavljeno: 15.10.13 u 19:21

balsa-butorovic

Predsednik FK Vojvodina Balša Butorović odogovorio je na pisanja pojedinih medija o potpisivanju navodno “štetnih ugovora“ tokom letnjeg prelaznog roka. 

Balša Butorović je u zvaničnom saopštenju otkrio da se finansijska situacija u klubu popravlja, da su igračima isplaćene dve zaostale zarade, a radnoj zajednici tri. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

‘Kao predsednik FK Vojvodina ne mogu niti imam pravo da ostanem nem na insinuacije ‘neimenovanih izvora’ iz redova Skupštine FK Vojvodina o tzv ‘štetnim ugovorima’  koje su javnosti plasirane kroz elektronske i pisane medije.

Gospodo, ostavite se priča o ugovorima koje je sportski sektor kluba na čelu sa Matejom Kežmanom pravio prilikom dovođenja igrača u naš klub. Nigde u svetu osim u Srbiji ‘neimenovani izvori’ ne polemišu o profesionalnim ugovorima, jer to nije njihov posao.

Ne vidim ništa sporno u činjenici da je klub čiji je račun već nekoliko meseci u blokadi doveo slobodne igrače. Uz sve to, većinu fudbalera dovedenih u letnjem prelaznom roku tražio je lično šef stručnog štaba gospodin Marko Nikolić.

To je za mene potpuno razumljivo jer je naš trener kao i uostalom i svi članovi UO kluba smatrao da dovedeni igrači imaju kvalitet za FK Vojvodina i da će nas uz postojeći igrački kadar dovesti do grupne faze LE. Ne zaboravite da nas je do tog cilja delio samo jedan jedini GOL.

Svi navedeni fudbaleri iza sebe imaju respektabilne karijere i ozbiljne CV. Ne sećam se da se bilo ko od ‘neimenovanih izvora’ bunio ili imao neku primedbu kada smo pri kraju kvalifikacija za LE proglašeni za najefikasniji i najuspešniji klub u Evropi do tog momenta.

Moram da jasno naglasim da ja kao predsednik FK Vojvodina ne biram strane ni Mateje Kežmana ni članova Skupštine. Moja jedina prava strana na kojoj ću večno ostati zove se FK Vojvodina, bez obzira bio ja predsednik kluba ili samo navijač.

Skupština kluba biće sazvana u roku koji propisuje Statut kluba i ja se do tada više neću oglašavati u javnosti niti komentarisati bilo kakve ‘neimenovane izvore’, ‘poverljive izvore’ i ‘nove predsedničke kandidate’. Smatram da bi to štetilo atmosferi u ekipi i celom klubu u trenutku kada se finansijska situacija popravlja.

Ukoliko ‘neimenovani izvori’ nemaju informaciju, ja sam slobodan da im je predočim:

Trenutno smo na 3 mestu JSL sa bodom zaostatka za vodećim, jedini neporaženi tim, igračima su isplaćene dve zaostale plate, a radnoj zajednici tri“, poručio je Butorović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter