0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

Divac: Obaveza da budemo bolji

Objavljeno: 15.10.13 u 12:48
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je danas da nacionalni olimpijski tim ima obavezu da na Igrama u Riju 2016. godine bude uspešniji u odnosu na OI u Londonu.

„Kao što svi često ističu, sportisti su najbolji ambasadori Srbije i način na koji oni promovišu Srbiju u svetu zaista nema cenu. Srbija je na Olimpijskim igrama u Londonu bila uspešnija nego u Pekingu, a naš cilj i obaveza je da u Riju 2016. budemo još uspešniji i da Srbiji donesemo još više razloga za slavlje“, rekao je Divac učestvujući na 32. Klubu lobista u „Privrednoj komori Srbije“.

On je naglasio je da je OKS i pre njegovog dolaska imala jasno definisanu strategiju i viziju, koju je on sa svojim saradnicima razvio i unapredio.

„Donošenjem novog zakona o sportu, naša organizacija je prepoznata kao krovna institucija vrhunskog sporta, a pozicija OKS je takva da sa mnogo većom snagom zastupa interese naših članova – nacionalnih sportskih saveza olimpijskih sportova“, dodao je Divac.

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki objasnio je da je ta institucija u potpunosti okrenuta sportistima i njihovim potrebama, kao i da je njihov najvažniji partner Ministarstvo omladine i sporta.

„Olimpijski komitet Srbije ima izvanrednu saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta, što je najbitnije za funkcionisanje sistema sporta u Srbiji, jer se najveći deo priprema i treninga sportista finansira iz budžeta Republike Srbije. Ponosni smo na transparentnost i jednostavnost programa finansiranja kroz kategorije koji smo uveli. Time je omogućeno svim sportistima da znaju tačno kojim sredstvima na osnovu postignutih rezultata raspolažu, i da na osnovu toga naprave plan svojih treninga i priprema“, rekao je Višacki.

Višacki je istakao da OKS paralelno radi na tri velika projekta – Letnje olimpijske igre „Rio 2016“, Zimske olimpijske igre „Soči 2014“ i Letnje olimpijske igre za mlade „Nanžing 2014“.

„Pored ovih projekata, Olimpijski komitet Srbije paralelno se bavi i razvojnim programima koji obuhvataju mlade sportiste od 16 do -20 godina, koji predstavljaju budućnost našeg sporta i nade za OI u Tokiju 2020. Sport po svojoj prirodi zahteva ozbiljno planiranje unapred i mislim da je sport grana koja može svima ostalima da služi za primer“, zaključio je Višacki.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter