0
Odbojka

Srpski odbojkaši osvojili srebro, Brazilcima zlato posle pet setova!

Objavljeno: 14.10.13 u 00:25

odbojkasi-u23

Mlada seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji zlato na Svetskom prvenstvu pošto je u finalu poražena od domaćina Brazila rezultatom 2:3 (27:29, 21:15, 17:21, 21:19, 13:15).

Srbija je odlično počela meč, nakon uvodnog rezultatskom egala 6:6, naši momci su stekli tri poena prednosti (10:7), ali su je prokockali posle nekoliko minuta jer je Brazil preokrenuo – 11:12.

Srpski odbojkaši su kontrolisali rezultat i imali set loptu, ali nisu uspeli da je iskoriste.  Usledilo je još nekoliko preokreta, naši su imali nekoliko šansi da povedu, ali je pred kraj prvog seta Brazil diktirao tempo i nakon žestoke borbe dobio set sa 29:27.

Naši odbojkaši su se vratili u drugom setu i takođe posle egala, ušli u seriju i poveli sa 11:7. Ovog puta Srbija je uspela da sačuva svoju prednost za izjednačenje 21:15.

Srbija nije uspela da zadrži isti nivo igre, pošto je Brazil na startu trećeg seta poveo sa tri razlike. Naši su u finišu uspeli da se vrate i smanje na 16:15, ali su potom izgubili tri vezana poena a potom i set – 17:21.

Četvrti set ponovo je doneo rezultatski egal, ekipe su naizmenično uzimale poen za poenom sve do sredine seta, kada se Srbija odlepila i povela 15:11. Ipak, potom je ponovo usledio pad koncentracije i tri vezana poena Brazilaca.

Ipak, potom su naši momci uzvratili istom merom i ponovo pobegli na četiri poena razlike – 18:14 kada su domaći uzeli tajmaut. Pauza nije uticala na naše odbojkaše, koji su sačuvali prednost i izjednačili – 21:19.

U odlučujućem petom setu, neizvesna borba se nastavila, ali su Brazilci pred promenu strana uspeli da povedu sa dva poena razlike – 8:6.

Brazilci su do kraja uspeli da sačuvaju dva poena prednosti iako su naši odbojkaši u nekoliko navrata imali odlične prilike da dođu do izjednačenja. Na kraju Brazil je slavio u petom setu sa 15:13 za svetsko odličje.

hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter