0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Marinović: Bez respekta na Panionios

Objavljeno: 14.10.13 u 19:59
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pred košarkašima Radničkog je prva utakmica Evrokupa. U prvom kolu Kragujevčani gostuju u Atini gde će se sastati sa domaćim Panioniosom.

„Panionios je u prošloj sezoni imao skor 20:6, to je najbolji učinak od kada se igra grčka liga. Prošle godine su već igrali u Evrokupu, nedostajala im je jedna pobeda da uđu u drugi krug“, izjavio je pomoćni trener Radničkog Branko Maksimović.

„Dosta su promenili ekipu, ali je u sastavu i dalje grčki igrač Batis kao stožer. Doveli su našeg Duvnjaka koji je imao sjajnu sezonu. Imaju trojicu Amerikanaca, od kojih se Mekolum pokazao kao izraziti strelac. Tu je i Francuz Mišel visok 213 centimetara koji kontroliše reket. Panionios je spoj mladosti i iskustva, igraju vrlo zanimljivo, čvrsto, sa dosta tranzita i pikenrol situacija, rečju – evropski“, rekao je Maksimović.

Organizator igre Kragujevčana Marko Marinović ističe da bi ekipa mogla mnogo da dobije ukoliko zabeleži pobedu.

„Imam dosta teških utakmica, još od FMP do prošle sezone u Bugarskoj, ali jasno je da moramo da igramo timski i da izađemo na teren kao na otvaranju sezone u Zagrebu – bez respekta. To je jedini put, ako želimo da uradimo nešto. Biće teško, ali kao što smo počeli ABA ligu, ne možemo mnogo da izgubimo ni u Atini, a mogli bismo puno da dobijemo pobedom nad Panioniosom. Potrudićemo se da odigramo mnogo bolje nego u poslednjoj utakmici. To nam je ujedno i jača priprema za nastavak sezone“, kaže Marinović.

Krilni igrač Sava Lešić smatra da ekipa ima šanse da trijumfuje ukoliko se bude držala plana.

„Imaćemo šansu ukoliko ne respektujemo previše domaćina. Jaka su ekipa, sa puno stranaca. Igraju sa dosta tranzicije, ako ih tu zaustavimo, mislim da ćemo moći da se nosimo sa njima. Mi smo u jednoj od težih grupa, Rusi su favoriti, ali sve ekipe su jake. Uspećemo ukoliko se držimo plana koji imamo, kao što smo igrali u prva dva kola ABA lige“ konstatovao je Lešić.

Radnički se takmiči u H grupi Evrokupa gde se uz Panionios nalaze još Spartak, Bešiktaš, Neptunas i Bizons.

Meč između Panioniosa i Radničkog igraće se u sredu 16. oktobra od 18 časova po našem vremenu u Olimpijskoj dvorani Heliniko kapaciteta 15.000 mesta.

hotsport.rs/kkradnicki.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter