0
Fudbal

Francuzi spremaju žalbu zbog izgubljenog mesta nosioca

Objavljeno: 14.10.13 u 14:22

brazil-worldcup-2014

Kako Francuzi trenutno zauzimaju tek 25. mesto na FIFA rang listi to će im doneti dodatne probleme u predstojećem baražu za plasman na Svetsko prvenstvo pošto neće imati status nosioca odnosno za rivala će dobiti neku od jačih reprezentacija koje budu u doigravanju.

Zbog svega toga Fudbalski savez Francuske priprema žalbu pre koja će se odnositi na kriterijum prema kojem reprezentacije dobijaju određeni rejting odnosno njihova osnova za žalbu predstavlja podatak da su igrali u grupi sa manjim brojem učesnika i da zbog toga nisu mogli da poprave plasman na rang listi najboljih svetskih selekcija.

Naime, „trikolori“ su smešteni u jedinu grupu sa pet selekcija pa su u slobodnim terminima igrali prijateljske utakmice koje nose manje bodova od kvalifikacionih što je iskoristila Švedska koja je preuzela ulogu nosioca.

Prema trenutnom stanju povlašćene reprezentacije trebalo bi da budu Hrvatska, Portugal, Švedska i Grčka, dok bi u slabijem šeširu uz Francuze trebalo da se nađu Ukrajina, Island ili Slovenija i Turska ili Rumunija.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter