0
ATP

Đoković 400 bodova iza Nadala

Objavljeno: 14.10.13 u 10:21

novak-djokovic

Uprkos tome što je Novak Đoković osvojio turnir iz Masters serije u Šangaju, a Rafael Nadal je eliminisan u polufinali, Španac je povećao prednost u odnosu na srpskog tenisera te sada zauzima prvo mesto ATp liste sa punih 400 bodova više (11.520 – 11.120) od našeg igrača.

I pre početka turnira u Šangaju bilo je poznato da će Nadal povećati prednost pošto prethodne godine nije igrao na tom takmičenju, dok Đoković nije mogao da na svoj konto doda nijedan poen pošto je branio tron. Jedino pitanje koje se postavljalo je koliko će poena osovjiti španski teniser, koji će do kraja sezone i dalje povećavati razliku jer Novaka očekuje odbrana 1.500 bodova na turniru u Londonu, dok jedino na Mastersu u Parizu može da profitira pošto je prošle sezone eliminisan u 2. kolu.

U Top 10 došlo je do dve promene, David Ferer je sa trećeg mesta istisnuo Endija Mareja, dok je Žo-Vilfrid Conga od danas osmi, a Stanislas Vavrinka deveti teniser sveta. Huan Martin del Potro je zadržao peto, Tomaš Berdih šesto, a Rodžer Federer sedmo mesto, dok listu zaključuje Rišar Gaske na 10. poziciji.

Novi pad na ATP listi upisao je Janko Tipsarević koji je sada na 27. mestu, Viktor Troicki je skliznuo za čak šest pozicija te je trenutno 79. teniser sveta, a blagi pad od tri mesta zabeležio je i Dušan Lajović koji je od ponedeljka 138. Ilija Bozoljac je na 244. poziciji, Filip Krajinović na 261., Boris Pašanski na 306., a među 500 najboljih nalaze se još Peđa Krstin (403.), Miljan Zekić (421.) i Danilo Petrović (488.).

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter