0
Evropske lige

Vilotić: Sledeći put ću slaviti na drugačiji način

Objavljeno: 13.10.13 u 09:59

image

Milan Vilotić igra najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri. 26-godišnji štoper švajcarskog Grashopera najzaslužniji je što je njegov tim trenutno drugoplasirani u nacionalnom šampionatu sa utakmicom manje.

-Nova sezona je počela izuzetno dobro. Iako smo nesrećno eliminisani iz Evrope zbog gola u gostima, svi u klubu su zadovoljni zbog toga kako su se stvari odvijale na domaćem frontu – rekao je Vilotić.

Vilotićeve zasluge za ovaj rezultat su velike. Odbrana tima iz Ciriha je trenutno najbolja u ligi, sa samo sedam primljenih golova u deset mečeva, dok se čak tri puta upisivao u listu strelaca.

-Zadovoljan sam svojim igrama, verujem da ću moći da pomognem klubu da ove sezone napravi taj korak više u odnosu na prethodnu – kaže srpski fudbaler.

U medijima se nedavno pojavila informacija da je Vilotić morao da se pojavi u sudu zbog toga što je posle osvajanja Kupa Švajcarske upalio jednu baklju.

-Interesantno mi je što se taj slučaj sa bakljom pomenuo šest meseci nakon što se dogodio. Švajcarski zakoni su drugačiji od naših. Iako na svakom kiosku možete da kupite pirotehniku za proslavu raznih praznika, kada je reč o sportu, postoje drugačija pravila. Iako baklju nisam držao na stadionu, oni su poučeni lošim iskustvom i nesrećnim događajima koji su se dešavali na sportskim manifestacijama zbog pirotehnike, odlučili da tako reaguju u mom slučaju, što smatram opravdanim. Kazna je uslovne prirode i siguran sam da ću sledeći put proslavljati na drugačiji način – objašnjava Vilotić.

Disciplinska komisija ove nedelje suspendovala je srpskog fudbalera sa pet utakmica zbog navodnog sukoba sa sudijom po završetku duela sa Tunom. Vilotić ističe da je Grashoper već uložio žalbu i da se očekuje ukidanje suspenzije.

-Najstrožu kaznu i suspenziju na tri utakmice dobio je najbolji golman lige Roman Burki koji igra sa mnom. Najstrožu kaznu i suspenziju na četiri utakmice dobio je i najbolji strelac lige Izet Hajrović, čiji je gol u reprezentaciji Bosne i Hercegovine oduševio sve ljubitelje fudbala. Najstrožu kaznu i suspenziju sa dobio i ja. Moj klub je trenutno trn u oku svim klubovima koji stoje finansijski značajno bolje. Na moju suspenziju je već uložena žalba i uspeli smo da oborimo sve za šta sam optužen. Čekamo novu odluku fudbalskog saveza – zaključio je Vilotić.

Srpski fudbaler već drugu sezonu za redom je glavni stub odbrane Grashopera. Prethodno je nosio dresove Čukaričkog i Crvene zvezde. Ima tri nastupa za seniorsku reprezentaciju Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter