0
ATP

Novak osvojio Šangaj!

Objavljeno: 13.10.13 u 13:20

Novak Djokovic6298

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je novu titulu na Mastersu u Šangaju pošto je u finalu pobedio Argentinca Huana Martina Del Potra sa 2:1 po setovima 6:1, 3:6, 7:6.

Novak je na najbolji mogući načun otvorio meču. Srpski teniser žargonski rečeno nije Argentincu dao da diše, redom je osvajao gemove i vrlo lako stigao do 6:1 u prvom setu.

Drugi set doneo je obrnutu sliku na terenu jer je Del Potro bio taj koji je dominirao na startu i prednost koju je stvorio uspeo je da sačuva i i sa 6:3 stigne do izjednačenja u setovima.

Prava borba vredna finala viđena je u odlučujućenm setu. Obojica tenisera igrali su na visokom nivou. Novak je imao sjajnu šansu da u 10 gemu stigne do pobede na 5:4 za Novaka servirao je Argentinac, a Đoković imao dve meče koji je Del Potro uspeo da spasi uz pomoć publike.

Ipak u taj brejku argentinski teniser nije imao šanse jer je Novak silovito odigrao i još jednom potvrdio svoju klasu osvajanjem Mastersa.

Tok meča:

Na kraju je sve došlo na svoje i Novak je dominantnom igrom u taj brejku stigao do nove titule u Šangaju.

Gem za gemom u poslednjem setu finalu teniseri su pokazalu majstorsku igru i bili sigurni na svom servisu. Ipak Novak bi mogao da zažali za propuštenom sjajnom šansu kada je pri rezultatu 5:4 na servis Del Potra imao dve brejk lopte ali nije uspeo da ih iskoristi, pa je nakon toga set otišao u taj brejk.

Srpski teniser bio je veoma blizu da vrati brejk u sedmom gemu drugog seta, ali ni 0:40 nije mu bilo dovoljno da dođe na korak od izjednačenja. Del Potro je odigrao gotovo perfektno narednih pet poena i prvu gem loptu pretvorio u poen za 5:2, a nakon što je Novak bio siguran na svom servisu, Argentinac je stigao do izjednačenja u setovima.

Znatno teže nego u prvom setu, Novak dolazi do osvajanja prvog gema u nastavku meča. Del Potro igra bolje nego u prvom setu, ali veliku olakšicu mu predstavlja i to što je Đoković počeo da pravi neiznuđene greške, kojima je poklonio nekoliko poena Argentincu.

Pad u igri Đokovića, Del Potro je odmah kaznio i oduzeo servis Đokoviću, iskotistivši prvu, od dve vezane brejk lopte i sada vodi sa 0:2 u drugom setu.

Više nego ubedljivo Novak osvaja prvi set finala mastersa u Šangaju, pošto je Del Potra dobio sa 6:1.

Odlučujući gem uvodnog seta Srbin je rešio u svoju korist sa jednim izgubljenim poenom.

Počeo je meču finala Mastersa u Šangaju i srspki teniser potpuno dominira na početku i vodi sa 3:0.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra danas protiv Argentinca Huana Martina del Potra finalni meč na turniru Masters serije u Šangaju.

Srpski teniser brani trofej osvojen prošle godine, a ovo će mu biti 13. duel sa Del Potrom u karijeri.

Đoković je do sada zabeležio devet pobeda nad Argentincem, a poslednji put sastali su se u polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona.

Tada je srpski teniser slavio posle pet odigranih setova.

Finalni meč između Đokovića i Del Potra trebalo bi da počne u 10.30 po srednjeevropskom vremenu.

Turnir masters serije u Šangaju igra se za ukupni nagradni fond od 6,2 miliona dolara, a pobedniku će pripasti ček na 729.000 dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter