0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Loša Krka pobedila očajni Partizan

Objavljeno: 12.10.13 u 21:01
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Krke priredili su još jedno iznenađenje na svom parketu u Novom Mestu. Savladali su šampiona ABA lige, Partizan NIS rezultatom 60:52 (16:12, 8:13, 18:11, 18:16).

Meč je obilovao velikim brojem grešaka i izuzetno lošim šutem iz igre obe ekipe. Ipak, Krka se bolja snašla i na kraju zasluženo zabeležila drugi trijumf.

Partizan je imao čak 17 izgubljenih lopti. Očajan šut iz igre od 30 procenata (14/38 za dva, 3/19 za tri) umnogome je doprineo prvom porazu u sezoni.

Ni Krka nije blistala. Sa 14 izgubljenih lopti i procentom šuta od 39 izabranici Aleksandra Džikića mogu da budu presrećni zbog pobede na ovom meču.

Najefikasniji u timu Duška Vujoševića bio je Žofri Lovernj sa 13 poena, od kojih je 11 postigao u prvom poluvremenu. Po 12 poena zabeležili su Bogdan Bogdanović i Terens Kinzi. Dejan Musli bio je blizu dabl dabl učinka sa 9 poena i 12 skokova. Zanimljivo je da je najefikasniji igrač crno-belih u duelu sa Mega Vizurom Leo Vesterman meč završio bez poena.

Krku je do pobede predvodio odlični Edo Murić sa 17 poena i 8 skokova, dok je Malkolm Amsted ubacio 13 poena.

Posle trećeg kola obe ekipe imaju učinak od dve pobede i jednog poraza. U narednom kolu Partizan NIS dočekuje Zadar, a košarkaši Krke gostuju Mega Vizuri.

ABA liga, 3. kolo
subota, 12. oktobar
Zadar – Cedevita 66:73 (14:20, 15:15, 21:21, 16:17)
Krka – Partizan NIS 60:52 (16:12, 8:13, 18:11, 18:16)
MZT Skoplje – Budućnost 78:71 (24:11, 20:17, 20:24, 14:19)
21.00 Crvena zvezda Telekom – Radnički

nedelja, 13. oktobar
17.00 Široki – Union Olimpija
19.00 Mega Vizura – Igokea
19.00 Cibona – Solnok

hotsport.rs

Tok meča:

4/4 – pokušavali su crno-beli da se vrate u ovaj meč, ali se nastavila loša igra šampiona ABA lige. Krka je sredinom poslednjeg perioda igre došla do 11 poena prednosti što im je omogućilo da uz očajan šut Partizana privede meč kraju i zabeleži pobedu.

3/4 – U prvoj polovini treće deonice Partizan nije uspevao da nađe put do koša domaćina. Oni su to iskoristili i serijom od 12:0 došli do prve dvocifrene prednosti na ovom meču. Crno-beli i dalje ima dosta problema u napadu. Iapk uspeva nekako da završi treću četvrtinu sa šest poena zaostatka.

Poluvreme: Ni Partizan, ni Krka ne mogu da pronađu sebe na ovom meču. Obe ekipe imaju izuzetno loš procenat šuta što govori i veoma mali broj poena u prvih 20 minuta igre. Obe ekipe imaju po 10 izgubljenih lopti posle prvog poluvremena.

2/4 – Na početku četvrtine Partizan je uspeo da se potpuno približi Krki. Ipak, nisu uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist sve do odlaska na odmor. Košem Milosavljevića u poslednjim trenucima prvog dela igre, crno-beli su došli do vođstva.

1/4 – Partizan je poveo zakucavanjem Lovernja, ali Krka serijom od 9:0 došla u vođstvo, pa je Vujošević bio primoran da zatraži tajm aut. Pet izgubljenih lopti na početku utakmice za crno-bele. Crno-beli su u nastavku taigrali čvršće u odbrani, ali u napadu još uvek nije sve funkcionisalo kako treba. Žofri Lovernje je držao Partizan u igri sa 7 postignutih poena u ovom periodu igre.

Prvu petorku Partizana činiće: Vesterman, Milosavljević, Kinzi, Lovernj i Musli, dok će Krka meč početi u sastavu: Rojs, Buljan, Murić, Pavić i Klobučar.

Košarkaše Partizana NIS očekuje prvo gostovanje u novoj sezoni ABA lige. Crno-beli će pokušati da protiv Krke u Novom Mestu nastave sa odličnim partijama na početku sezone.

Partizan je u prva dva kola zabeležio dve pobede, nad Igokeom i Mega Vizurom. Sa druge strane slovenačka ekipa je imala polovičan uspeh. U prvom kolu priredili su malo iznenađenje pobedom nad podgoričkom Budućnosti, dok su u drugom kolu doživeli težak poraz u Zagrebu protiv Cedevite.

„Krka želi da napravi značajan takmičarski iskorak u Jadranskoj ligi. U skladu sa ambicijama su i formirali veoma dobar tim. Sačuvali su kostur tima od prošle godine i pojačali određene pozicije veoma iskusnim i kvalitetnim igračima. Angažovali su našeg trenera Džikića, koji izuzetno poznaje taj ambijent, s obzirom na to da je i pre nekoliko sezona takođe radio u Krki“, izjavio je trener crno-belih Duško Vujošević pred ovaj meč.

Meč u Novom Mestu između Krke i Partizana NIS počinje u 19 časova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter