0
Ostali sportovi

Bekrić ‘Zvezda u usponu’

Objavljeno: 12.10.13 u 19:15

2013-10-12 19.36.04

Naš reprezentativac i najbolji četristo-preponaš pobedio je u još jednoj trci, trci za najboljeg mladog sportistu u 2013-toj godini, osvojivši prestižnu nagradu “Zvezda u usponu” u Talinu na gala večeri, pod organizacijom Evropske atletske federacije.

Emir Bekrić ove godine ostvario je najveći upeh u svojoj karijeri, oborivši četiri puta državni rekord za samo dva meseca. Bekrić drži titulu prvaka Evrope do 23.godine na 400m prepone, a svakako kruna njegove ovogodišnje karijere je osvojena bronzana medalja na Svetskom prvenstvu u Moskvi uz novi nacionalni rekord, kao i titula najbržeg Evropljanina u finalu SP-a.

„Čast mi je što imam priliku da predstavljam svoju zemlju na najbolji mogući način, zaista sam ponosan. Imam podršku mog naroda i tima , i veoma sam zahvalan zbog toga. U budućnosti se nadam još boljim rezultatima, i medaljama. Hvala svima na podršci“, rekao je Emir Bekrić na gala večeri u Talinu.

Bekrić je nagradu osvojio na osnovu pristiglih glasova od 163 novinara iz 54 zemlje, članova Evropske atletske federacije, a na zvaničnoj fejsbuk stranici glasalo je preko 16.000 fanova.

U ženskoj konkurenciji bila je nominavana i naša reprezentativka Amela Terzić, ali nagrada je pripala Aniti Hirings Dotir najboljoj juniorskoj takmičarki na 800m sa Islanda.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter