0
ATP

Novak se plasirao u polufinale Šangaja

Objavljeno: 11.10.13 u 14:44

Novak Djokovic6298

Prvi srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju pošto je sa 2:1, po setovima 6:7, 6:2, 6:4 pobedio Gaela Momfisa.

Jako čudno otpočeo je ovaj susret jer su u prva četiri gema viđena četiri brejka, da bi nakon toga teniseri bili sigurni na svoj servis i set je otišao u taj brejk u kome je Monfis bio bolji.

Đoković je u nastavku podigao nivo igre pa je zbog toga ali i delom zbog lakše povrede Momfisa drugi set bez mnogo muke rešio u svoju korist. Treći set doneo je ravnorpavnu borbu sve do sedmog gema kada je Novak napravio brejk od koga Monfis nije mogao da se oporavi, pa je Novaka nešto kasnije sasvim zasluženo slavio.

U polufinalu Đoković će igrati sa svojim starim rivalom Žoom Vilfredom Congom.

Tok meča:

14:40 Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju nakon što je napravio preokret i pobedio Gaela Monfisa sa 2:1.

14:30 I kao po pravilu, kako bi rekao čuveni Radmilo Armenulić, u ključnom sedmom gemu Novak je napravio dodatni pritisak na servis Momfisa i uspeo da napravi prvi brejk u trećem setu 4:3.

14:04 Nadrealno ali istinito. Momfis je od potpuno onemoćalog tenisera doživeo reinkarnaciju i sda igra kao da je meč tek počeo. Francuz je servirao prvi u drugom setu i poveo 0:1.

14:01 Nakon što oko pet minuta bila ukazivana lekarska pomoć Monfisu, usledio je servis gem Đokovića koji je srpski teniser rutinski rešio u svoju korist i izjednačio na 1:1 u setovima.

13:54 Vidno je da francuski teniser ima problema prilikom kretanja i čini se da sve teže igra, pa ne bi nakon novog Novakov brejka bilo iznenađenje ukoliko Monfis zbog povrede preda ovaj meč.

13:52 Bio je Monfis jako blizu da u šestom gemu napravi brejk, ali se Novak izvukao iz nezgodne situacije, spasio je brejk loptu i potom osvojio gem 4:2

13:28 Obrnuta slika na početku drugog seta, pa je Novak taj koji je u prvom gemu stigao do brejka na servis protivnika 1:0.

13:21 Napravo+io je mini brejk Monfis u taj brejku i uspeo da ga sačuva do kraja i psvoji prvi set. Đoković je napravio duplo više grešaka od Monfisa i to je onoš to će morati da koriguje ukoliko želi da se vrati u ovaj meč.

13:13 Nakon serije brejkova na početku meča, usledio je period kada su obojica tenisera čuvala svoj servis doduše ne sasvim sigurno i set je otišao u taj brejk 6:6

12:40 Tek nakon pet gemova jedan od tenisera uspeo je da sačuva svoj servis, a to je učinio Novak koji sada vodi sa 3:2.

12:36 Čini se da servis definitivno nije prednost na početku ovog meča jer smo videli još jedan, četvrti brejk – 2:2.

12:31 I nakon tri gema još uvek ni jedan teniser nije sačuvao svoj servis. Ponovo brejk za Monfisa koji igra vrlo defanzivno i prednost u gemovima od 1:2

12:27 Francuski teniser međutim nije uspeo i da potvrdi brejk sa samomg početka meča jer je Novak uzvratio istom mereom i sada je 1:1.

12:22 Nije Novak dobro otvorio ovaj meč. Monfis je relativno lako zahvaljujući Đokovićevim greškama stigao do dve brejk lopte od kojih je iskoristio prvu i poveo sa 0:1

12:16 Počeo je meč četvrtfinala u Šangaja u srpski teniser je prvi na servisu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u petak u podne igra sa Gaelom Monfisom iz Francuske meč četvrtfinala Mastersa u Šangaju.

Đoković je u osmini finala pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 6:3, 6:3, dok je Monfis iznenadio Švajcarca Rodžera Federera posle velike borbe u tri seta.

Novak i Monfis su se do sada sastajali osam puta, a srpski teniser je slavio u svim međusobnim duelima.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter