0
Fudbal

FIFA ima poverenje u Brazil

Objavljeno: 11.10.13 u 09:43

Brazil-2014-World-Cup-Official-Logo

Rukovodtsvo FIFA uvereno je da će Brazil kao domaćin predstojećeg Mundijala osigurati bezbednost tokom održavanja takmičenja, rekao je generalni sekretar te organizacije Žerom Valke.

„Ne postoje dodatni zahtevi od strane FIFA u pogledu bezbednosti. Imamo poverenje u sposobnosti brazilske policije, koja je tokom protesta u vreme održavanja Kupa konfederacija pokazala da ume da kontroliše situaciju i da zaštiti timove, funkcionere i trgovinske partnere“, izjavio je Valke na konferenciji za medije u Rio de Žaneiru, u pozadini novih uličnih protesta u najvećoj južnoameričkoj državi.

Grupa demonstranata u utorak je prekinula posetu zvaničnika FIFA brazilskom gradu Kujabi, prilikom nadgledanja izgradnje stadiona za prvenstvo sveta 2014, a neki od njih kasnije su pokušali da prekinu Valkeovo obraćanje novinarima, pa je moralo da interveniše obezbeđenje.

„Oni imaju pravo da protestuju, a mi imamo pravo da organizujemo svetsko prvenstvo“, rekao je Valke u Riju. Fudbalski šampionat sveta biće održan sledeće godine od 12. juna do 13. jula.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter