in , ,

U Bundesligi ne znaju za rezultat 0:0

Bundesliga-Banner

Postoji zanimljiva anegdota, koja se pojavila pred Mondijal u Americi 1994. godine, u kojoj ljubitelji sporta u SAD kažu da ne razumeju kakva je to igra u kojoj igrači trče 90 minuta (ili više) i na kraju ne padne nijedan gol i šta je tu uopšte zanimljivo.

Međutim, očigledno je da se Ameri nisu baš najbolje raspitali ili nisu gledali pravu ligu. Naime, na čak 72 meča odigrana u dosadašnjih osam kola Bundeslige nije se desilo da se makar jednom ne zatrese mreža odnosno nijedna utakmica nije završena rezultatom 0:0.

I ne samo to, Bundesliga je najefikasnije fudbalsko takmičenje u Evropi kada su u pitanju najjače lige sa 3,31 pogotkom po meču odnosno ukupno 238 postignutih golova, a ukoliko se ovaj trend nastavi moglo bi da se desi da prvi put nakon sezone 1984/85 padne više od 1.000 golova u takmičarskoj godini.

Zanimljivo je da je nakon polovine prvog dela sezone na drugom mestu na iznenađenje mnogih italijanska Serija A koja je dugo važila za jedno od najneefikasnijih liga, ali sa 2,97 pogodaka po meču nalazi se ispred Primere na čijim mečevima pada po 2,81 gola.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Stanković vidi sebe u ulozi direktora reprezentacije (VIDEO)

Zvezda poziva navijače na meč protiv Radničkog (VIDEO)