0
Evropske lige

U Bundesligi ne znaju za rezultat 0:0

Objavljeno: 10.10.13 u 15:29

Bundesliga-Banner

Postoji zanimljiva anegdota, koja se pojavila pred Mondijal u Americi 1994. godine, u kojoj ljubitelji sporta u SAD kažu da ne razumeju kakva je to igra u kojoj igrači trče 90 minuta (ili više) i na kraju ne padne nijedan gol i šta je tu uopšte zanimljivo.

Međutim, očigledno je da se Ameri nisu baš najbolje raspitali ili nisu gledali pravu ligu. Naime, na čak 72 meča odigrana u dosadašnjih osam kola Bundeslige nije se desilo da se makar jednom ne zatrese mreža odnosno nijedna utakmica nije završena rezultatom 0:0.

I ne samo to, Bundesliga je najefikasnije fudbalsko takmičenje u Evropi kada su u pitanju najjače lige sa 3,31 pogotkom po meču odnosno ukupno 238 postignutih golova, a ukoliko se ovaj trend nastavi moglo bi da se desi da prvi put nakon sezone 1984/85 padne više od 1.000 golova u takmičarskoj godini.

Zanimljivo je da je nakon polovine prvog dela sezone na drugom mestu na iznenađenje mnogih italijanska Serija A koja je dugo važila za jedno od najneefikasnijih liga, ali sa 2,97 pogodaka po meču nalazi se ispred Primere na čijim mečevima pada po 2,81 gola.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter