0
Ostali sportovi

OKS i Fakultet za sport potpisali memorandum o saradnji

Objavljeno: 10.10.13 u 18:18

Osnivac-fakulteta-Bojan-Sekulic-dekan-dr-Ivanka-Gajic-potpredsednik-OKS-Zarko-Paspalj

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i dekan Fakulteta za sport dr Ivanka Gajić potpisali su u prostorijama fakulteta Memorandum o saradnji između ove dve institucije.

Olimpijski komitet Srbije i Fakultet za sport sarađivaće u oblasti edukacije stručnjaka u skladu sa Zakonom o sportu Republike Srbije, razmenjivati znanja i iskustava u oblasti vrhunskog sporta, kako bi Srbija u budućnosti dobila sportske stručnjake koje naši najbolji sportisti svakako zaslužuju.

Cilj saradnje je realizacija zajedničkih inicijativa u domenu obrazovanja i sporta i povezivanje procesa obrazovanja sa sportom.

Potpredsednik OKS Žarko Paspalj uručuje indeks proslavljenoj rukometašici Svetlani Kitić
Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj rekao je da je jedan od ciljeva OKS u olimpijskom ciklusu RIO 2016 edukacija trenera i sportskih stručnjaka: „Olimpijski komitet Srbije će sa zadovoljstvom sarađivati sa Fakultetom za sport u cilju razmene znanja i iskustava u oblasti vrhunskog sporta. Veoma je važno da naša deca, od trenutka kada načine prve sportske korake, a naročito onda kada postanu olimpijci i vrhunski sportisti, pored sebe imaju školovane stručne kadrove koji će biti uz njih na putu ka uspehu.“

Dekan Fakulteta za sport, dr Ivanka Gajić, takođe je istakla značaj ostvarivanja saradnje sa Olimpijskim komitetom Srbije: „Fakultet za sport u svojoj strategiji ima u planu ostvarivanje saradnje sa svim relevantnim subjektima u Srbiji pa i šire i s tim u vezi smo krenuli sa krovnim sportskim organizacijama među kojima je i Olimpijski komitet Srbije. Jedan od naših glavnih ciljeva je da našim studentima omogućimo stručnu praksu u najeminentnijim sportskim organizacijama Srbije što Olimpijski komitet svakako jeste.“

Nakon svečanog potpisivanja, Žarko Paspalj uručio je indekse studentima prve godine i poželeo im mnogo uspeha u daljem školovanju.

hotsport.rs/olimpijski komitet srbije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter