0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Filipović: Nije Pro Reko nepobediv

Objavljeno: 10.10.13 u 09:09
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Vaterpolisti Radničkog otputovali su u sredu u Reko, italijanski primorski gradić u blizini Đenove, gde ih od petka očekuju mečevi druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Najveći rival Kragujevčanima biće domaći gigant Pro Reko, koji se posle godinu dana pauze u evroskim takmičenjima na velika vrata vratio u borbu za osmi naslov evropskog klupskog šampiona.

Kapiten Radničkog, Filip Filipović, sa klupskim saigračima Damirom Burićem i Borisom Zlokovićem, imao je tri sjajne sezone pod kapicom italijanskog tima, pa sigurno da dobro zna šta očekuje njegovu ekipu u „Soriju“.

„Pro Reko je ove godine ponovo postao vrhunska ekipa sa 10 svetskih vaterpolo imena. Koliko dobro igraju na domaćem terenu, na kom nas očekuje vrelo gostovanje, znamo najbolje mi koji smo do juče igrali u tom klubu tri pune godine, za koje nismo izgubili bukvalno nijednu utakmicu kod kuće“ – rekao je Filipović.

Ipak, najbolji igrač sveta za 2011. godinu otkriva da njegov tim neće izaći na megdan Reku sa belom zastavom.

„Nisu nepobedivi, samo da bismo bili konkurentni, moramo dati svoj maksimum u tom trenutku, nametnuti svoj ritam u napadu i pokušati da u odbrani ne dozvolimo lake golove. Velika je inspiracija igrati protiv Reka, što oni vrlo dobro znaju. U te utakmice ulazite mirne glave, jer zaista nemate šta da izgubite. To će biti naša prednost, moramo samo biti hrabri i dovoljno bezobrazni da otmemo ono što nam se pruži u datom trenutku“ – smatra kapiten Radničkog.

Pored italijanskog šampiona, rivali Šumadincima biće zagrebačka Mladost i crnogorska Budva.

„Ostale protivnike ne bih mnogo razdvajao, iako znamo da je Mladost malo kvalitetnija od Budve. Zagrepčanima sve zavisi od jednog čoveka, golmana Pavića, dok smo Budvu dobili lako u prvom krugu, pa ne vidim zašto ne bismo to ponovili“ – kaže Filipović.

U kvalifikacijama se našlo nekoliko fantastičnih timova, koji se bore za samo četiri mesta u Ligi šampiona.

„U ovakvom sistemu takmičenja, koji je ove godine izgubio svaki smisao za ekipe koje su se na legalan način izborile za Ligu šampiona u prošlogodišnjem nacionalnom prvenstvu, preostaje nam samo da uđemo bez ikakvog straha i misli šta će se desiti posle turnira, ako ne izborimo mesto u Ligi šampiona. Ove godine će minimum jedna vrhunska ekipa ostati bez najelitnijeg takmičenja, ali nažalost ne svojom greškom, već nespremnošću ljudi u LEN-u da organizuju ovo takmičenje sa najboljim ekipama u pravom smislu“ – ogorčen je Filipović.

Raspored turnira:

Petak, 11. oktobar:
19.00 Radnički – Budva
20.30 Pro Reko – Mladost

Subota, 12. oktobar:
18.30 Budva – Mladost
20.00 Pro Reko – Radnički

Nedelja, 13. oktobar:
10.30 Pro Reko – Budva
12.00 Mladost – Radnički

hotsport.rs/vkradnicki.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter