0
AdmiralBet ABA Liga

Velika Zvezdina osveta u Laktašima!

Objavljeno: 09.10.13 u 21:42

Zvezda Igokea

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Igokee rezultatom 52:72  (9:17, 15:16, 13:22, 15:17) u drugom kolu ABA lige. 

Nakon poraza u prvom kolu od Širokog, crveno-beli su pobedili Igokeu i tako se revanširali timu iz Laktaša za oba poraza u prošloj sezoni.

Najefikasniji u timu Zvezde bili su Demarkus Nelson sa 14 poena i Boban Marjanović sa 11 pogodaka i sedam skokova.

Kod domaćih istakao se Branko Jorović sa 17 poena i pet uhvaćenih lopti.

Košarkaši Crvene zvezde bolje su otvorili meč i zahvaljujući Nelsonu, Šilbu i Marjanoviću posle osam minuta imali prednost 15:8 i naterali goste na prvi tajm-aut. Ipak, crveno-beli su nastavili u istom ritmu i na prvu pauzu otišli sa prednošću 17:9.

U prvom poluvremenu crveno-beli su odlično koristili visinu Bobana Marjanovića (devet poena), ali su zato promašili sva četiri pokušaja za tri poena. Ipak, na odmor su otišli sa prednošću od 33:24.

Odnos snaga nije se promenio ni u nastavku igre, pošto je Zvezda sigurnom igrom u odbrani čuvala svoju prednost da bi u finišu treće četvrtine, tačnije u 28. minutu vezala pet poena za prednost od 20 poena 51:31.

Toliku prednost crveno-beli zadržali su i u poslednjoj deonici i zabeležili ubedljivu pobedu – 52:72.

hotsport.rs

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter