0
ATP

Novak veruje u reprizu 2011.

Objavljeno: 08.10.13 u 14:44

nole pres

Drugi reket sveta Novak Đoković ocenio je uoči starta turnira u Šangaju da veruje da naredne godine može da ponovi fantastičan uspeh iz 2011. kada je osvojio tri gren slem trofeja.

Španac Rafael Nadal smenio je Đokovića na mestu broj jedan posle sjajne sezone u kojoj je osvojio deset titula.

„Nadal potpuno zaslužuje da bude broj jedan. Rezultati sve govore i definitivno, on je najuspešniji teniser ove godine“, rekao je Đoković, koji je u finalu ATP turnira u Pekingu Nadalu naneo prvi poraz na tvrdoj podlozi ove godine.

Đoković je naglasio da na trenutno stanje stvari može da utiče samo ukoliko bude igrao „najbolje što može“.

„Jedino što mogu da uradim jeste da igram svoj najbolji tenis i da nastavim da pružam partije koje sam pružio u Pekingu prošle nedelje“, rekao je Đoković i dodao je „prilično zadovoljan i rezultatima koje je ostvario ove godine“.

Prvi nosilac Mastersa u Šangaju podsetio je da će i Nadal od februara biti u istoj situaciji u kojoj je on sada – da brani veliki broj bodova.

Nadal se u februaru vratio takmičenjima posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena i od tada je naređao deset titula, uključujući Rolan Garos i Ju Es Open, gde je u finalu pobedio Đokovića.

„Svestan sam da će biti teško da ponovim 2011. godinu. Ipak, sama činjenca da sam bio sposoban za tako nešto i da sam te godine izgubio svega par mečeva, uliva mi mnogo samopouzdanja i veru da taj podvig mogu da ponovim“, rekao je Đoković.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter