0
Ostali sportovi

Ivana Španović i Mihail Dudaš u poseti Univerzitetu Educons (FOTO)

Objavljeno: 08.10.13 u 10:23

STR_4797

Stipendisti EDUCONS univerizteta, olimpijci i članovi srpske atletske reprezentacije – Ivana Španović i Mihail Dudaš, (Tatjana Jelača  opravdano odsutna), nakon najuspešnije sezone srpske atletike,  bili su gosti na prijemu kod rektora EDUCONS univerziteta, prof. dr Aleksandra Andrejevića.

U neformalnoj atmosferi naši proslavljeni atletičari su govorili o impresijama sa minulog Svetskog prvenstva, svojim sportskim i studentskim obavezama i specifičnoj životnoj dinamici studenta koji se beve vrhunski sportom.

Rektor EDUCONS univerziteta prof. dr Aleksandar Andrejević, još jednom je potvrdio:

„Univerzitet EDUCONS uvek u fokus svoga interesovanja stavlja studente i želi da bude prepoznat po svom odnosu prema njima. Obrazovanje i sport oduvek idu zajedno i studenti-sportisti uvek mogu da računaju na našu podršku. Za takve mlade ljude na univerzitetu imamo poseban program koji im omogućava da pored svojih sportskih obaveza steknu potreban nivo znanja sa kojim će jednog dana moći da nastave karijeru kao sportski radnici ili u nekoj drugoj društvenoj oblasti. Ispred  EDUCONS univerziteta želim da istaknem da mi imamo i odgovornost i želju da tim mladim ljudima pomognemo, jer smo svesni da studirati i u isto vreme postizati vrhunske rezulteta nije ni malo lako.“

Povodom toga Ivana Spanović, naša rekorderka u skoku u dalj (6,83m) je izjavila:

„Pored sportskih rezultata, moram voditi računa i o svom obrazovanju – došlo je vreme da se posvetim fakultetskim obavezama, a osim tog dobila sam poziv iz Dijamantske lige. Pripreme su uveliko počele.“

Upravo ova izjava ukazuje na zgusnut kalendar obaveza studenta-sportista i značaj  adekvatnog upravljanja vremenom. Studentsko-sportski život nije lak, ali je lep, što potvrđuje Ivanin zaključak da sve što joj se dešavalo u ovoj godini je svojevrsan podstrek za sledeću sezonu.

Tatjana Jelača, rekorderka u bacanju koplja (62,68m), ponosna je što je student EDUCONS univerziteta, je u telefosnkoj izjavi rekla:

‘Veoma sam zadovoljna uslovima studiranja i na nekin nači zahvalna svojoj prijateljici koja mi je preporučila studiranje na EDUCONSU. Odgovara lokacija univerziteta, ambijent u kojem se odvija nastava, a pristupačnost nastavnog kadra mi olakšava da sve svoje studentske obaveze izvršim na vreme.“

Mihail Dudaš, rekorder države u desetoboju (8275poena), akcijama svoga kluba “DUDAŠ ATHLETICS“, afirmiše lepotu aktivnog bavljenja sportom i tako daje primer mlađim generacijama, izjavio je:

„Kao što sam uvek naglašavao, sport i školske, odnosno fakultetske obeveze idu zajedno. Polaznicima svoje sportske škole ukazujem na značaj tog odnosa i u tom smislu toplo preporučujem sveobuhvatan rad na razvoju ličnosti.“

Mihail se osvrnuo i na prošlu sezonu i buduće planove:

“Posle godine obeležene usponima i padovima, planiram da se malo odmorim i posvetim fakultetskim obavezama. Želim da istaknem da sa EDUCONS univerzitetom pregovaram o mogućoj saradnji vezanoj za pripremu i realizaciju mitinga desetobojaca.“

Saradnja Ateltskog Saveza Srbije i EDUCONS Univerziteta traje već dugo, s obzirom da ASS insistira, kako na vrhunskim rezultatima tokom sportske karijere, tako i na visokom obrazovanju svojih atletičara. EDUCONS univerzitet podržava mnoge akcije od nacionalnog značaja, pa je saradnja ove dve renomirane kuće bila logičan sled stvari.

Višegodišnji sistemski rad ASS na usavršavanju atleticara na sportskom polju je ove godine dao rezultate, i atletičari su postigli najveće uspehe ikad u istoriji srpskog sporta! Paralelno sa tim, obrazovanje je neminovno kako bi se nakon sportske karijere lakše borili sa izazovima modernog društva.


hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter