0
Evrokup

Duvnjak: Radujem se mečevima sa Radničkim

Objavljeno: 08.10.13 u 17:15

uros-duvnjak-panionios

Sezona u Grčkoj počinje ovog vikenda. Ipak, naš internacionalni bek Uroš Duvnjak kaže da je odavno spreman, baš kao i njegov novi tim, u koji je još u junu stigao kao najveće pojačanje, posle sjajne sezone u kritskom Retimnu. Pored grčke lige, atinski tim očekuje i veliki izazov – učešće u Evrokupu.

Žreb u Barseloni, prošle subote, poslao je Panionios u grupu H sa kragujevačkim Radničkim, turskim Bešiktašom, Spartakom iz Sankt Petersburga, finskim Bizonsima i litvanskom Neptunasom.

„Mislim da su sve grupe manje-više podjednako dobre. Stvarno u ovom takmičenju ima dosta kvalitetnih ekipa i svakako da neće biti nijedne lake utakmice, naročito zbog dugih putovanja i ritma igranja dva puta nedeljno“ – ističe Duvnjak.

Jedan od protivnika biće i srpski predstavnik Radnički iz Kragujevca, koji je izvanredno otvorio ovu sezonu.

„Očekivao sam svakako jednog od učesnika ABA lige, a ispostavilo se da je to naš Radnički i da baš prvo kolo igramo protiv njih, i to u Atini. Na samo gostovanje u Kragujevcu gledam kao i na svako drugo, ali je lep osećaj doći kući makar i na dva dana“ – kaže srpski košarkaš.

Duvnjak ističe da su glavni favoriti u grupi Bešiktaš i Spartak, a šansu da se nađu u vrhu imaće i Radnički i Panionios. O litvanskom i finskom predstavniku ne zna previše, ali veruje da su u pitanju ekipe koje forsiraju brzi tempo sa dosta šuteva iz tranzicije. U svakom slučaju Panionios će spremno dočekati takmičenje u Evrokupu.

„Kompletne pripreme su bile izuzetno naporne i smatram da smo odradili veliki posao. Napravili smo dobru bazu za sve što sledi. U pripremnim utakmicama smo videli šta nam još nedostaje i na čemu moramo da poradimo. Sve u svemu, spremni dočekujemo sezonu“ – tvrdi Duvnjak.

Panionios će ovog vikenda na startu grčkog šampionata gostovati Panelefsinijakosu, a ambicija je dobro poznata.

„Klub uvek cilja vrh. U prvom kolo gostujemo Elefsini i svako ko prati grčku ligu zna koliko se teško dobijaju utakmice na strani. Igrali smo već sa njima u pripremnom periodu i pobedili ih, pa se nadam da će i sada biti takav ishod“ – u optimističnom tonu konstatuje bek Panioniosa Uroš Duvnjak.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter