0
Ostali sportovi

Olimpijska baklja u Moskvi

Objavljeno: 07.10.13 u 09:59

putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovao je danas u Moskvi u ceremoniji pokretanja olimpijske baklje kojom će biti upaljen olimpijski plamen za predstojeće Zimske Olimpijske igre, u februaru u Sočiju.

Na ceremoniji koju je prenosila državna televizija Putin je prilikom dizanja plamena izjavio da „naš zajednički san postaje stvarnost“.

„Danas je radostan i značajan dan. Olimpijski plamen, simbol glavnog sportskog događaja na planeti, simbol mira i prijateljstva, stigao je u Rusiju i uskoro će krenuti na put oko naše ogromne zemlje. Igre će pokazati poštovanje jednakosti i različitosti, ideale koji su toliko isprepleteni sa idealima samog olimpijskog pokreta“, rekao je predsednik Rusije.

Olimpijska baklja započinje 123 dana dugo putovanje i preći će 65.000 kilometara, pre nego što stigne na obalu Crnog mora u Soči, domaćina Igara od 7. do 23. februara 2014.

Na svom putovanju baklja će, između ostalog, stići na Severni pol, biti spuštena na dno najdubljeg jezera na svetu, Bajkalskog, i biti poslata na međunarodnu svemirsku stanicu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter