0
Košarka

Mačvan: Velike ambicije na svim frontovima

Objavljeno: 07.10.13 u 12:37

macvan

Srpski košarkaš Milan Mačvan spreman je za novu sezonu u dresu Galatasaraja. Nakon leta koje je proveo lečeći povređena leđa, zbog čega je izostao i iz nacionalnog tima, 23-godišnji krilni centar započeće novu sezonu ovog vikenda kada počinje tursko nacionalno prvenstvo.

 -S obzirom da smo prošle godine osvojili šampionat, ove godine su ambicije najveće moguće u svim takmičenjima. Igramo i Evroligu tako da će biti još teže doći do ciljeva, ali sa ovim rosterom sve je moguće – objašnjava Mačvan ciljeve u novoj sezoni.

Srpski košarkaš je objasnio da u novu sezonu ulazi spreman i zdrav, što mu je bio glavni cilj, kao i da očekuje veliku borbu za mesto u timu.

-Najbitnije mi je da sam se fizički potpuno oporavio od povreda iz prošle godine i da potpuno zdrav dočekujem novu sezonu. U klubu nas ima sedmorica stranaca, tako da će u turskom prvenstvu dvojica morati da sede na strani što može da bude i prednost, jer je sezona vrlo duga – ističe krilni centar.

Ove godine Mačvan neće biti usamljen u Galati jer će mu društvo praviti i Zoran Erceg.

-Drago mi je da je stigao. Radi se o sjajnoj osobi i košarkašu koji će nam mnogo pomoći. Imamo odličan i iskusan tim, vrlo je bitno kako će sve to izgledati na početku, a nadamo se da će biti dobro. Najveći kvalitet je to što imamo puno dobrih igrača koji su u stanju da dobijaju utakmice – kaže srpski košarkaš.

Mačvan će ponovo igrati u Evroligi, gde će mu rivali između ostalih biti i branilac titule Olimpijakos, kao i debitanti Zjelona Gora i Bajern.

-Konkurencija je odlična, igramo sa šampionom i sa još više dobrih ekipa poput Unikahe, Bajerna, Sijene i Zjelone Gore. Biće jako teško dobijati utakmice, ali uz naše navijače mislim da imamo blagu prednost na domaćem terenu – veruje Mačvan.

Malo je poznato da je Mačvan strastveni ljubitelj golfa.

-Golf volim da igram jer je dosta umirujući i zahteva mnogo koncentracije. Naravno to kod mene još uvek nije na nekom visokom nivou, ali sa prijateljima sam redovan gost na terenima na Adi – rekao je srpski košarkaš.

Prvi meč u turskom šampionatu Galatasaraj će odigrati ovog vikenda protiv Anadolu Efesa.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter