in ,

Borković: Sezona za pamćenje

Dusan_Borkovic

Dušan Borković dodao je još jednu uspešnu stavku u svoj sportski CV. U debitantskoj sezoni ovogodišnjeg Evropskog kupa turing automobila (ETCC) on je u izuzetno jakoj konkurenciji zauzeo treće mesto u generalnom plasmanu. Trkama u Brnu, on je svoj plasman na podijum potvrdio sigurnom vožnjom i osvajanjem trećeg mesta u obe trke, kao i u kvalifikacijama.

-Sezona za pamćenje. Definitivno smo moj tim i ja napravili veliki uspeh i ostvarili rezultat za respekt. Ušli smo u ETCC sa željom da steknemo iskustvo i pokušamo da ostavimo pozitivan utisak, a na kraju je sve ispalo i bolje od očekivanog – kaže Borković.

Kako se sezona bližila kraju, tako je i Borković bio sve bolji, iskusniji i sigurniji. U Salcburgu je pobedio u jednoj trci i osvojio 14 bodova, u Pergusi 16 bodova, a u Brnu dva treća mesta i prvi bod iz kvalifikacija u sezoni za ukupno 13 bodova. Da nije bilo incidenta u Slovačkoj, sigurno da bi se srpski vozač uključio i u borbu za jedno od prva dva mesta.

-Ambicije su najviše i u narednoj sezoni. Još uvek nisam odlučio šta ćemo raditi dalje. Nekoliko opcija je u igri, od ostanka u ETCC preko prelaska u WTCC ili nastupa u oba takmičenja. Bitno mi je da je prva sezona na kružnim stazama prosla ovako dobro i da smo pokazali da bez problema možemo da se borimo za najviši plasman – tvrdi srpski automobilski as.

Borković je u Brnu imao i značajnu podršku sa tribina. Pored već stalnih navijača koji prate našeg automobilistu, u Češkoj je bilo i dosta Srba koji žive i rade u okolnim zemljama.

-Veliku čast i zadovoljstvo imao sam zbog činjenice da sam svoju domovinu prestavljao na najbolji mogući način, zato što se srpska zastava vijorila na kružnim stazama širom Evrope, često i sa pobedničkog podijuma. Tokom dana i večeri stiglo je mnogo čestitki iz Srbije, ali i od naših ljudi koji žive u dijaspori. Ovom prilikom im se svima zahvaljujem i očekujem da će u budućnosti ta podrška biti još jača i značajnija – istakao je Borković.

Odmora nema, jer odmah po okončanju trke počela su planiranja za narednu sezonu. Borković će naredni period iskoristiti da se što bolje spremi za 2014, a onda kreće u obaranje novih rekorda i osvajanje pobedničkih postolja.

hotsport.rs/sem

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Novi peh Markovića

Jelena otkazala učešće u Osaki