0
Tenis

Serena prejaka za Jelenu

Objavljeno: 06.10.13 u 15:27

Jelena+Jankovic

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je titulu na turniru u Pekingu pošto je u finalu trijumfovala protiv Jelene Janković sa 6:2, 6:2.

Jelena nije igrala toliko loše koliko rezultat pokazuje. Povela je Serena sa 3:0, ali je u prva dva gema vođena velika borba u kojima je Amerikanka izlazila kao pobednik. Svoju prednost je čuvala do kraja, a onda još jednim brejkom došla do vođstva od 6:2.

Početak drugog seta obećavao je dobar rezultat za našu teniserku. Napravila je brejk i povela sa 2:1, ali je onda zatražila medicinski tajm aut koji je sve pokvario. Nakon povratka na teren videlo se da Jankovićevu muče leđa. Vilijamsova je osvojila narednih pet gemova i zasluženo došla do nove titule.

Neverovatna Serena je došla do svoje 57. titule u karijeri i osvojila 1.000 bodova. jeleni je pripao ček na 260.000 dolara i 700 WTA poena.

Tok meča:

2:6 – Serena je došla do dve meč lopte, ali je naša teniserka uspela da ih spase. Međutim, Jelena nije uspela da spase i treću, pa je Amerikanka došla do novog trofeja.

2:5 – Jelena je pokušala da smogne snage i nekim čudom napravi preokret, ali je Vilijamsovu osvojila naredni gem i sada je samo jedan delio od titule.

2:4 – Definitivno se Jelena ne oseća dobro na terenu. Brzo je izgubila i naredni gem, a potom je Serena stigla do još jednog brejka.

2:2 – Jelena se vratila nateren, ali je izgleda pauza zbog lekarskog tajm auta uticala na nju. Serena je odmah vratila brejk i izjednačila rezultat.

2:1 – Serena je sigurno došla do vođstva i u drugom setu, a Jelena je odmah izjednačila, a potom posle jednog dugog gema uspela da naravi i brejk i povede. Odmah nakon osvojenog brejka Jankovićeva je zatražila medicinski tajm aut.

Serena vodi sa 1:0 u setovima nakon odlične igre u prvom setu. Jelena nije puno grešila i u nekoliko momenata zapretila je Amerikanki koja je ipak nekako uspevala da osvoji svoje servis gemove.

2:6 – Novim brejkom Serena Vilijams dolazi do vođstva u setovima.

2:5 – Obe teniserke su osvojile gemove na svoj servis, pa je razlika ostala ista. Jelena servira za ostanak u prvom setu.

1:4 – Jelena je uspela da se upiše na semafor, a u narednom gemu je imala priliku da ugrozi servis gem protivnice koja je ipak došla do novog vođstva od plus tri.

0:3 – Serena je naredni gem osvojila bez izgubljenog poena i tako „potvrdila“ brejk.

0:2 – Serena stiže do brejka! Imala je Jankovićeva svojih prilika da izjednači, ali je Serena iskoristila treću brejk priliku.

0:1 – Već na početku meča Jelena je pokazala da Sereni neće biti nimalo lako u ovom meču. Imala je Jankovićeva i jednu brejk loptu, ali je na kraju Serena povela.

Srpska teniserka Jelena Janković pokušaće da dođe do 14. titule u karijeri. Za protivnicu u finalu turnira u Pekingu ima najbolju teniserku planete Serenu Vilijams.

Jankovićeva je do finala stigla pobedom nad Petrom Kvitovu rezultatom 6:7 (7), 6:1, 6:1, dok je Amerikanka pobedila u polufinalu Agnješku Radvanjsku sa 6:2, 6:2.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter