FOTO: STARSPORT
in , ,

Brazil i Argentina na Evropskom prvenstvu 2020. godine?

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Predsednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Mišel Platini izjavio je da je sve bliži dan kada bi selekcije koje se nalaze na „starom kontinentu“  mogle da učestuju na šampionatima Evrope.

„Još uvek je u pitanju samo ideja, koja je prema mom mišljenju izvodljiva. Decenijama unazad na prvenstvima Južne Amerike učestvuju reprezentacije koje nisu sa tog kontinenta pa zašto to ne bismo i mi mogli da uradimo“ – kazao je Platini.

Prema pojedinim izveštajima ovakva najava predsednika UEFA dodatno nagoveštava da je na pomolu sve veći sukob između njega i predsednika FIFA Sepa Blatera.

„Neki ljudi iz FIFA pokušavaju da umanje snagu evropskog fudbala smanjujući naš broj učesnika na Svetskim prvenstvima na 13 ekipa od 32 učesnika, dok u Izvršnom odboru svetskefederacije od 24 mesta samo osam zauzimaju Evropljani“ – jasan je Francuz.

Posle ovakvih reči prvog čoveka evropskog fudbala možemo da očekujemo da na Evropskom prvenstvu 2020. godine, koje će biti održano u 13 različitih zemalja, učestvuju najače južnoamerilke selekcije poput Brazila, Argentine, Kolumbije ili Urugvaja.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Pobede Savovića i Aleksandrova

Slaviša Stojanović, trener Crvene zvezde