0
Evroliga

Zvezda dobila i petog rivala, Lijetuvos Ritas u Evroligi

Objavljeno: 04.10.13 u 21:27

martynas-gecevicius5-lietuvos-rytas-vilnius-qualifying-round-vilnius-2013-photo-bc-lrytas-lt

Košarkaši Lijetuvos Ritasa plasirali su se u Evroligu i takmičiće se u D grupi zajedno sa Crvenom zvezdom, Panatinaikosom, Makabijem, Laboral Kučom i Lokomotivom Kubanj.

Lijetuvos Ritas je u finalu kvalifikacionog turnira, čiji su bili domaćin, savladali belgijski Ostende sa 75:66 (12:22, 29:21, 24:13, 10:10).

Iako nisu počeli utakmicu na najbolji način i posle prvih deset minuta imali dvocifreni zaostatak Litvanci su se probudili i početkom drugog poluvremena potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist. Na kraju su zabeležili rutinski trijumf i zaslužen plasman u Evroligu.

Najefikasniji u litvanskom timu bio je Martinas Gečevicijus sa 19 poena, dok su po 11 postigli Renaidas Seibutis i Huan Palasios koji je upisao i 13 skokova. U Ostandeu najzapaženiji je bio Pjer Antoan Žile sa 16 poena uz 10 skokova, Stipanović je postigao 14, a Mareuš Ponitka 13 poena.

Prvi mečevi u Evroligi zakazani su za 16. oktobar, a Lijetuvos Ritas će u prvoj utakmici ugostiti Panatinaikos dan kasnije od 20.45 časova. Istog dana od 19 časova Crvena zvezda Telekom će igrati u Kombank areni protiv Lokomotiva Kubanj.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter