0
Košarka

Radmanović završio karijeru

Objavljeno: 04.10.13 u 08:52

Radmanovic

Nekadašnji reprezentativac i bivši košarkaš Crvene zvezde Vladimir Radmanović odlučio je da završio svoju profesionalnu karijeru u 32. godini nakon što nije uspeo da pronađe angažman u nekom NBA klubu za narednu sezonu.

Radamanović je u najjačoj košarkaškoj ligi odigrao preko 800 utakmica igrajući za Sijetl, oba kluba iz Los Anđelesa, Šarlot, Golden Stejt, Atlantu i Čikago, a zanimljivo je da se preko „bare“ otisnuo kao igrač FMP-a u koji je došao iz Crvene zvezde odnosno da nije igrao više ni za jedan evropski klub.

Krilni košarkaš je za reprezentaciju tadašnje SR Jugoslavije nastupao na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu na kojem se desio poznai ispad sa selektorom Svetislavom Pešićem koji ga je odstranio iz tima pred odlučujuće borbe, da bi potom naša selekcija osvojila zlatnu medalju. Nakon toga još samo na dva velika takmičenja Radmanović je bio deo nacionalnog tima i to 2004. godine na Olimpijskim igrama u Atini i godinu dana kasnije na Evropskom prvenstvu koje je igrano u našoj zemlji i završeno je katastrofalno po selekciju Željka Obradovića.

hotsport.rs/zurnal.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter