0
ATP

Nadal na korak od trona, Fonjini ispustio veliku šansu

Objavljeno: 04.10.13 u 09:21

rafael-nadal_2653781b

Pobedom nad Italijanom Fabiom Fonjinijem od 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 6:1, u četvrtfinalu ATP turnira u Pekingu, koji se igra za nagradni fond od 2.315.250 dolara Rafael Nadal je prišao na samo jedan trijumf od povratka na prvo mesto liste profesionalnih tenisera.

Međutim, nije teklo sve tako glatko za Španca koji je bio veoma blizu poraza pošto je Fonjini nakon osvojenog prvog seta u drugom imao prednost od 4:1 i 0:30, da bi nakon pogrešne odluke da u trećem poenu šestog gema potpuno nepotrebno odigra skraćenu loptu došlo do potpunog preokreta. Od tog momenta na terenu je postoja samo Nadal koji je od narednih 12 osvojio 11 gemova za pobedu koja ga je dovela u polufinale.

Za plasman u finale Nadal će igrati protiv boljeg iz duela Džona Iznera i Tomaša Berdiha, a ukoliko pobedi u tom meču Španac će od ponedljka biti prvi teniser sveta bez obzira na to šta će ua nastavku turnira da uradi Novak Đoković kojem je sada preostala samo ejdna opcija, a to je da on osvoji pehar, a da njegov najveći ruival izgubi u polufinalu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter