0
Tenis

JJ preokretom do polufinala Pekinga

Objavljeno: 04.10.13 u 09:31

Jelena Janković

Srpska teniserka Jelena Janković prva je polufinalistkinja WTA turnira u Pekingu, koji se igra za nagradni fond od 5.185.625 dolara pošto je u četvrtfinalu savladala Čehinju Lusi Safarovu sa 2:1, po setovima 6:7(3), 6:4, 6:4, posle dva sata i 36 minuta igre.

Nakon što su obe teniserke u prvom setu po jednom brejknule protivnicu pobednika tog dela morao je da odluči taj-brejk u kojem se bolje snašla Čehinja pošto je Jankovićevoj prepustila samo tri poena.

Međutim, nije se predavala najbolja srpska teniserka koja je najpre uspela da dođe do izjednačenja pošto je osvojila drugi set pobedivši sa 6:4, da bi potom u odlučujućem istim rezultatom, ali uz dosta više muke došla i do konačnog trijumfa. Naime, u trećem setu je viđeno čak pet brejkova, a pri rezultatu 4:3 za Safarovu Jelena je spašavala brejk lopte, da bi potom nakon izjednačenja na 4:4 uzela i naredna dva gema što joj je donelo pobedu nad nezgodnom Čehinjom.

Za plasman u finale Jankovićeva će igrati protiv bolje iz dvoboja domaće teniserke Li Na i još jedne češke igračice Petre Kvitove.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter