0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

I Belodedić za privatizaciju Zvezde

Objavljeno: 04.10.13 u 15:51
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U opširnom intervjuu za agenciju Tanjug nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Miodrag Belodedić između ostalog se osvrnuo i na dešavanja u njegovom nekadašnjem klubu sa kojim je došao do druge evropske krune i otkrio u kom slučaju bi mogao da se vrati na Marakanu. Pored toga Mile je govorio i o reprezentativnom fudbalu sa osvrtom na mlađe kategorije za koje je zadzžen u Fudbalskom savezu Rumunije.

„Pozdravljam pre svega Srbiju i Zvezdu. Mislim da bi privatizacija bila pravi potez i za Zvezdu i za sve druge klubove u Srbiji, ali pod uslovom da novi gazda ima smisla i da ima ljude oko sebe koji se razumeju u fudbal. Rumunski klubovi su privatizovani. Steaua, Dinamo, Kluž, ima i ovde priča da političari drže klubove, pa se desi da ne završe prvenstvo“ – rekao je Belodedić.

Belodedić, koji je trenutno u Rumunskom savezu zadužen za omladinski fudbal ističe da Srbija ima znatno bolju perspektivu.

„U poređenju sa Rumunijom, Srbija je ispred nas. Radi se bolje, konkurencija je kvalitetnija, selekcije idu na završne turnire, sad je osvojen šampionat u Litvaniji. U Rumuniji socijalni problemi znatno utiču na fudbal, mladi igrači retko dobijaju šansu u prvoj ligi, talenti odlaze u inostranstvo“ – naveo je Belodedić.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter