0
AdmiralBet ABA Liga

Ćapin: Juriš na Evropu

Objavljeno: 04.10.13 u 17:14

capin-buducnost

Ovog vikenda kreće Jadranska liga, koja nam je jedini prozor u Evropu i Evroligu. Poslednjih godina, iako nije imala veliki budžet, podgorička Budućnost bila je u samom vrhu, često i učesnik Fajnal fora. Najveće pojačanje ovog leta Aleksandar Ćapin kaže da je Podgoričani ponovo napravili homogen sastav.

„Veoma sam zadovoljan sastavom tima. Momci su pravi drugari, pažljivo su birani i mogu da kažem da su svi veoma posvećeni treninzima. Imamo zajednički cilj da napravimo uspešnu klupsku sezonu, a to podrazumeva učešće u Evrokupu sledeće sezone i ako se ukaže prilika, možda i nešto više“ – kaže najkorisniji igrač Jadranske lige u prošloj sezoni.

Ćapin ističe da će konkurencija biti mnogo jača nego prošle godine. On u grupu glavnih favorita ističe Crvenu zvezdu i Partizan, a kaže da će svi ostali biti u ravnopravnoj borbi za Evropu.

„Teško mi je da po kvalitetu uporedim sezonu koja dolazi i onu prethodnu. O kvalitetu ću moći da pričam tek na kraju, ali verujem i priželjkujem da će i predstojeće takmičenje biti uzbudljivo kao prethodno“ – kaže Ćapin.

Podgorički tim će se i ove godine takmičiti u Evrokupu, gde neće ići sa belom zastavom.

„Teško je prognozirati, s obzirom na to da će ove godine biti čak 48 timova, među njima i dosta evroligaških ekipa u drugom delu. Nadam se da možemo daleko, ali idemo korak po korak“ – završava iskusni plejmejker Budućnosti Aleksandar Ćapin.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter