0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

Simonović: Imamo sve što je potrebno

Objavljeno: 03.10.13 u 10:14
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Sve je spremno, najveća regionalna košarkaška pozornica otvara se u petak. Košarkaši Crvene zvezde na scenu će u subotu od 17.00 časova, i to na teškom gostovanju u Širokom Brijegu. Šta da očekujemo, pitamo krilo jednog od favorita Jadranske lige Marka Simonovića.

-Poznato je da je Široki uvek neugodan na domaćem terenu, videćemo šta će biti. Nema opuštanja, moramo da odigramo maksimalno i pozitivno otvorimo sezonu – istakao je Simonović.

Crveno-beli su dolaskom Ivana Radenovića kompletirali tim za sezonu punu izazova. Ekipa je kompaktna i dobro popunjena na svakoj poziciji, što su i pokazale pripremne utakmice.

-Sigurno da nam još treba da se uigramo i bolje upoznamo, ali verujem da će sve to doći kada i bude najpotrebnije. Crvena zvezda uvek ima najviše ciljeve, a bitno je da iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, rastemo i napredujemo zajedno – kaže zvezdino krilo.

Simonović kao glavnog konkurenta za vrh i trofej ABA lige vidi, naravno, Partizan, ali i dva hrvatska tima, Budućnost i Olimpiju.

– U ekipe je tokom leta došlo dosta dobrih igrača i trenera, što takmičenje čini kvalitetnijim. Svesni smo da nas mnogi video kao jednog od glavnih favorita za titulu, ali verujte da trenutno ne razmišljamo o njoj. Sada nam je u glavi samo početak sezone i utakmica sa Širokim. Idemo korak po korak – naglašava Simonović.

Krilo kluba sa Malog Kalemegdana ističe sjajnu atmosferu u timu. On kaže da su odnosi i ambijent odlični, a za novajlije ima samo reči hvale, za koje tvrdi da su sjajni momci, vrhunski profesionalci i dobri igrači. Zvezdu posle 13 godina očekuje i nastup u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

-Imamo najtežu grupu, ali je svakako veliki izazov igrati Evroligu. Borićemo se i daćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat – zaključio je Simonović.

Prvi meč u Evroligi, „crveno-beli“ će odigrati u Beogradskoj Kombank areni 17. oktobra protiv Lokomotive Kubanj.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter