0
Fudbal

Protest sindikata ispred FIFA

Objavljeno: 03.10.13 u 18:16

A guard stands at the entrance of the FI

Predstavnici međunarodne sindikalne organizacije pokazali su danas ispred sedišta Međunarodne fudbalske federacije simbolični crveni karton zbog kršenja prava radnika u Kataru, tokom izgradnje infrastrukture za SP 2014.

Više od 100 učesnika protesta u ime sindikata građevinske i drvnoprerađivačke delatnosti (BVI) okupili su se na platou ispred glavnog ulaza u FIFA i mahali crvenim kartonima, uoči početka dvodnevnog zasedanja FIFA u vezi predloga da se SP u Kataru prebaci sa letnjeg, na zimski period.

Britanski „Gardijan“ je prosle nedelje objavio da je na desetine nepalskih sezonskih radnika umrlo tokom leta od posledica velikih vrućina i lošeg tretmana.

Međunarodna sindikalna konfederacija (ITUC) saopštila je u međuvremenu da godišnje na sezonskim poslovima umre oko 400 radnika poreklom iz Nepala i Indije.

„Želimo da dobijemo jasna uveravanja katarske vlade i FIFA da će se omogućiti inspektorima rada da dođu na gradilišta i steknu uvid u činjenično stanje“, rekao je pomoćnik generalnog sekretara BWI Merion Helman.

On je dodao da sindikati žele da se uvere kako će radnicima ubuduće biti obezbeđeni osnovni uslovi, kao što su voda za piće, hrana i solidan smeštaj, klimatizovane sobe i dobra plata, a ne samo nekoliiko dolara dnevno.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter