0
Košarka

Nikolić: Država zapostavila Radnički

Objavljeno: 03.10.13 u 15:51
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić izjavio je danas da mu smeta jer taj klub, za razliku od Partizana i Crvene zvezde, nije dobio pomoć države.

„Nikakvu podršku države nemamo, iako i mi predstavljamo Srbiju. Uz jaku regionalnu ligu, i mi se takmičimo u Evropi. U Evrokupu smo, posle Evrolige to je drugo takmičenje po značaju. Iskreno, smeta mi što nam država ne pomaže, konkretno premijer Dačić i vicepremijer Vučić, koji se pitaju. Oni su pomogli Partizanu i Zvezdi, a mi, naravno, ne tražimo istu pomoć, već znatno manji deo – da vidi narod da smo i mi predstavnici Srbije“, rekao je Nikolić na predstavljanju tima, a preno klupski sajt.

On je dodao da se nada da će im država izaći u susret, iako smo su očekivali pre početka takmičenja.

„Verujem da će uočiti da i Radnički izlazi na veliku scenu kao predstavnik naše zemlje. Ponavljam uporno, nije Srbija samo Beograd, igra se košarka, kao i drugi sportovi, i van glavnog grada. Jesu Partizan i Zvezda institucije, igraju Evroligu – i svaka čast na tome. Uvek sam bio za to da naša dva tima igraju u tom takmičenju, nadam se da će predstavljati našu košarku u što boljem svetlu“, poručio je Nikolić.

Trener Radničkog istakao je da je ovo sezona za stabilizaciju kluba i da je mladom kragujevačkom timu mesto na sredini tabele.

„Ovo je mlada ekipa, mnogo se razlikuje od prošle godine. Tražiću od igrača samo da se bore i da budu koncentrisani u svakoj utakmici, a ne mogu sada da procenim koje ćemo mesto zauzeti na kraju. Želim da naši mladi igrači pokažu sav svoj talenat i kad odu odavde da Radnički bude njihova jaka referenca. Mi smo lansirali MVP igrače u regionu, posle toga je njima bilo mesto u drugim ekipama, a nama ostaje da ponovo „pravimo“ igrače“, rekao je Nikolić.

Radnički će se prvi put u istoriji kluba takmičiti u Evrokupu, što je velika čast za košarku u Kragujevcu.

„Ovo nam je prva godina u Evrokupu, ostvarili smo želju iz 2009. godine kada smo oživeli košarku u Kragujevcu. Mlada smo ekipa i za Evropu, pa dokle stignemo. Ne interesuje nas ko nam je protivnik, a ja priželjkujem što atraktivnije. Imamo momke koji se „pale“ na jake sastave, željni su afirmacije, a ovde imaju šansu za to. Voleo bih da nam dođu jake ekipe, to privlači i publiku u Kragujevcu. Ako prođemo prvi krug, biće to veliki uspeh. Naš prioritet je Jadranska liga, želimo tu da ostanemo, a odatle i ponovo obezbedimo Evropu“, zaključio je Nikolić.

Prvi meč ove sezone u regionalnom takmičenju Radnički će odigrati u subotu od 17 sati protiv Cibone u Zagrebu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter