0
Domaći fudbal

Nema Partizana bez stadiona

Objavljeno: 03.10.13 u 22:21

Uefa Cup-group stage. Partizan Belgrade Vs. Sampdoria

Sud u Beogradu dodelio je Vojsci Srbije stadion Partizana u Humskoj 1. Spor, koji se vodi pred ovom institucijom punih 16 godina, dobio je tako epilog na iznenađenje mnogih. Izgleda, najviše ljudi koji rade u Partizanu, čiji je najočigledniji simbol upravo stadion na Topčiderskom brdu.

“ Ova vest iz Višeg suda je iznenađenje za sve nas. Zaista ne želim nijednom izjavom da remetim sudski proces koji vodimo sa Vojskom od 1997. godine. Nijedan zvanični dokument, a kamoli presuda, nisu do današnjeg dana došli na adresu Partizana“  kaže Milan Obućina, generalni sekretar JSD Partizan.

U Partizanu ističu da poseduju sudski dokument iz aprila 1990. godine u kojem je stadion praktično poklonjen crno-belima jer Vojska više nije mogla da brine o njemu. Međutim, 1997. godine postupak je pokrenut, a tada su na pitanja iz Partizana, iz Vojske odgovarali da „imaju veliki pritisak od svojih pripadnika, a da će se Partizan jednog dana privatizovati, pa pošto nekoliko hiljada vojnih lica nema rešeno stambeno pitanje, mora nekako da se reaguje“.

„Naglašavam da ćemo mi u što kraćem roku sa svojim pravnim timom da reagujemo. Ovo za nas nije ništa novo, ali jeste čudno. Zna se kako je vojska digla ruke od stadiona i zna se vrlo precizno koliko je Sportsko društvo Partizan uložilo u njegovo održavanje i rekonstrukciju. Jednostavno, nas nema bez stadiona. Praktično, ne postojimo bez njega. Ne želim unapred ni u koga da upirem prst ili da osuđujem, ali iskoristićemo sva svoja prava“ zaključuje Obućina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter