0
Analize

Stojadinović razgovarao sa Roselom

Objavljeno: 03.10.13 u 21:38

CRVENA ZVEZDA-PRIPEME- SEASON 2013-2014

Dva osvajača Lige šampiona uskoro bi mogli da zasnuju stratešku saradnju, zaključak je sa sastanka predsednika Barselone Sandra Rosela i sportskog direktora Crvene zvezde Zorana Stojadinovića.

Njih dvojica su tokom Stojadinovićeve posete Roselu u glavnom gradu Katalonije razgovarali o mogućim zajedničkim ciljevima, a na istu temu Zvezdin direktor održao je sastanak i sa sportskim direktorom Mančester sitija Ćikijem Begiristajnom.

– Eventualna saradnja s Barselonom mogla bi da bude vezana pre svega za mlađe kategorije, jer niti mi imamo kvalitet neophodan za njihov seniorski tim, niti je realno da njihovi igrači dolaze u Srbiju. Ali, Rosel je istakao da su zainteresovani da u Beograd pošalju stručnjake iz omladinske škole, koji bi na licu mesta mogli da se uvere u kvalitet kojim Zvezda raspolaže u mlađim selekcijama – kaže Stojadinović za „Novosti“.

Poznato je da iz Barsine akademije svake godine izlaze vanserijski igrači, od kojih mnogi, poput Mesija, Ćavija, Inijeste i Pikea već godinama nose i igru prvog tima. Stoga bi metodi rada s talentima u katalonskom gigantu mogli da budu od velike koristi u napretku Zvezdine škole koja se već godinama suočava s ogromnim problemima.

– Barselona nam stoji na raspolaganju i kada je u pitanju usavršavanje naših kadrova, kroz odlaske Zvezdinih trenera u Barsin kamp, gde bi pratili rad njihovih stručnjaka. Takođe, razgovarali smo i o ideji da direktor škole Barselone dođe kod nas i kroz predlog plana i programa rada pomogne u postavljanju temelja jedne nove, bolje Omladinske škole Crvene zvezde.

Stojadinović je potvrdio da je bilo reči i o mogućnosti pozajmice mladih igrača Barselone, ali da od tog vida saradnje neće biti ništa.

– Rosel nam je ponudio dva igrača iz B tima Barselone, ali sam mu se zahvalio na tome. Ipak je reč o mladima koji se još razvijaju i igraju sasvim drugačiji fudbal, a nama su potrebni gotovi igrači da bismo se borili za titulu. Niti imamo vremena, niti koristi da dajemo prostor za formiranje tuđih fudbalera, koji pritom ne mogu da nam donesu momentalni rezultat – kaže Stojadinović.

POstoji mogučnost i saradnje sa Mančester Sitijem.

– Siti je sasvim druga priča, jer oni žive od rezultata i ne stvaraju, već kupuju gotove igrače. S Begiristajnom sam razgovarao o saradnji i mislim da bismo mogli da napravimo nešto u vidu pozajmica ili da im uskoro prodamo nekog igrača. Pozvao me je da dođem na neku od narednih utakmica Sitija, a on će verovatno biti naš gost na predstojećem derbiju s Partizanom. Teme o kojima sam razgovarao s Roselom i Begiristajnom izneću u ponedeljak Upravnom odboru, koji će kao rukovodeće klupsko telo odlučiti o eventualnoj saradnji – istakao je Stojadinović.

hotpsort.rs/večernjenovosti

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter