0
Domaći fudbal

U Zvezdi ukradeni milioni evra

Objavljeno: 02.10.13 u 07:55

marakana

Policija je završila istragu poslovanja fudbalskog kluba Crvena zvezda i prosledila tužilaštvu kompletnu dokumentaciju koja tereti klupska rukovodstva od 2007. do 2012. godine za milionske mahinacije.

Kako dnevni list Informer ekskluzivno prenosi u sutrašnjem izdanju, klub je oštećen za sedam miliona, a država za devet miliona evra.

U petogodišnjem periodu na Marakani je nestalo sedam miliona evra samo od transfera igrača i utajeno je čak devet miliona evra poreza, tvrdi Informer, pozivajući se na „odlično obaveštene izvore“.

Predsednici Crvene zvezde u periodu od 2007. do 2012. godine bili su Dragan Stojković, Toplica Spasojević, Dobrivoje Tanasijević i Vladan Lukić, a ističe se da niko od njih nije želeo da komentariše saznanja beogradskog lista.

Prema izvorima Informera, prošle nedelje su u okviru provere sumnjivog poslovanja navodno obavljeni informantivni razgovori s petoricom nekadašnjih članova Upravnog odbora Crvene zvezde Ivanom Todorovim, Igorom Butulijom, Branimirom Babarogićem, Dušanom Mrakićem i Vladicom Popovićem.

List prenosi da njegovi sagovornici iz policije očekuju da će, na osnovu istrage, biti podignuta optužnica protiv barem petorice bivših rukovodilaca Crvene zvezde, ali i nekoliko rukovodilaca Partizana.

„U okviru Zvezdinog i Partizanovog poslovanja proverena je dokumentacija o transferima vise od 90 fudbalera. Utvrđene su brojne nezakonitosti koje nikako ne bi smele da ostanu nekažnjene“ – citira Informer izvor iz policije.

Bivši generalni sekretari Crvene zvezde Ðorđe Stefanović, Andrija Kleut i Saša Kozić navodno su odbacili mogućnost da je klub utajio porez za sumu od čak devet miliona evra.

hotsport.rs/tanjug.rs/informer

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter